salland kijkt verder dan transport en logistiek

“Wij zijn specialist in transport en logistiek en bemiddelen in deze branche van (heftruck)chauffeur, orderverzamelaar tot transport(warehouse)manager”, stelt Van Heun die dus wel verder durft te kijken dan deze twee sectoren. “De bedoeling is om onder de vlag van Uitzendbureau Salland samen te werken met ondernemers die specialist willen zijn in een andere branche. Voorbeelden zijn techniek, ICT of productie. Uitzenden van specialisten dóór specialisten is ons credo. Als we deze disciplines onder één dak kunnen aanbieden, heeft dit een zeer positieve uitwerking voor zowel de werkzoekende als voor de werkgever. In deze tijd moeten we creatief en innovatief zijn. Door verschillende disciplines onder één dak te bundelen, denk ik dat we een toegevoegde waarde zijn voor zowel werkzoekende als werkgever. Bovendien leent onze locatie aan de Kaagstraat zich hier uitstekend voor.”

Opleiding en nascholing

Uitzendbureau Salland, inmiddels met drie medewerkers, is in meerdere opzichten onderscheidend in de wereld van uitzendbureaus. Het Raalter kantoor biedt namelijk ook opleiding- en nascholingstrajecten. Voor de opleiding gaat het om jongeren die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Uitzendbureau Salland werkt in dit project, TanQ genaamd, samen met Topjob Salland, gemeente Raalte en Trias Jeugdzorg. “Het gaat om een individueel leertraject, waarbij deze jongeren in eerste instantie de opleiding logistiek medewerker volgen die in kleine groepen wordt aangeboden. Hierna kunnen ze doorstromen naar de opleiding chauffeur beroepsgoederenvervoer.”

De jongeren weten zich verzekerd van een leerwerkplek bij logistieke bedrijven in de regio Salland. Hebben ze eenmaal de vereiste diploma’s, dan ligt een baan zo goed als zeker in het verschiet. “Door de vergrijzing en het weer aantrekken van de economie zal er een dreigend tekort ontstaan aan chauffeurs. Garanties kunnen wij niet bieden, maar een gemotiveerde leerling met de vereiste rijbewijzen heeft vrijwel zeker een baan als chauffeur en kan zodoende een mooie toekomst opbouwen”, weet Van Heun.

Naast dit project biedt Uitzendbureau Salland de mogelijkheid tot het volgen van cursussen die voldoen aan de eisen voor Code95. Dit is de verplichte 35 uur nascholing die iedere chauffeur vóór 2016 gevolgd moet hebben. “Er is een scala aan opleidingen dat hieraan voldoet, maar wij onderscheiden ons door op maat gemaakte opleidingen aan te bieden tegen zeer gunstige tarieven. Het is een verplichting voor iedere chauffeur en de marges in de transport zijn laag. Ook hierin bewegen wij mee”. De planning is om medio oktober vanuit locatie Kaagstraat te starten met nascholing in het kader van Code95.

Uitzendbureau Salland, transport en logistiek

Kaagstraat 10C

8102 GZ Raalte

T: 0572-354050

E: info@uitzendbureausalland.nl

W: staging2.uitzendbureausalland.nl

#uzbsalland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.