rico harder 5e op wk junioren

Rico Harder scoort namens Nederland in de eerste wedstrijd van een Nederlands junioren landenteam ooit, een ippon met o uchi gari, nadat hij vlak daarvoor met een uchi mata al op waza ari voorsprong was gekomen. Nederland wint met 5-0 van Argentinië. De kwart finale gaat tegen Japan.

Rico scoort een waza ari met sumi gaeshi, nadat hij twee yuko’s tegen had gekregen tegen de winnaar van het wk-zilver. Nederland wint van Japan met 4-1.De have finale is het sterke Griekenland de tegenstander, met de wereldkampioen tot 81 kilo in de gelederen. Rico start uiterst sterk door direct de wereldkampioen met een uchi mata en waza ari score, tegen de tatami te knallen. Na een bloedstollende strijd weet de Griek nog twee keer terug te scoren waarvan een keer ook een waza ari. Helaas Rico verliest en het Nederlands team ook. Alleen de Vreeze en van Mierlo winnen hun partij. 2-3 voor Griekenland. Later op de dag volgde de strijd om het brons tegen de Oekraïne.

Helaas is het juniorenteam er niet in geslaagd om de bronzen medaille te verzilveren op het WK judo in Slovenië. Na de fantastische overwinning op het team uit Japan kwamen alle Nederlandse judoka minder scherp voor de dag. Eigenlijk werden ze allemaal afgetroefd door een kwalitatief minder Oekraïne, die wel scherp op de tatami verschenen. Rico kreeg een ko uchi gari tegen, yugo, en belandde daarna in een houdgreep. Eindstand 4-1voor de Oekraïne. Ondanks dit tegenvallende eindresultaat, kan het junioren team terugkijken op een prima optreden op het allerhoogste niveau. Rico heeft aangetoond, met zijn mooie judostijl, met de besten mee te kunnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.