raalte wint juichwilgtrofee

Waardering voor 20 jaar inzet en aanmoediging voor Kracht van Salland

De gemeente Raalte is de winnaar geworden van de Juichwilg trofee 2013. Dit is een prijs van Landschapsbeheer Nederland voor de gemeente die er als beste in slaagt de kwaliteit van het landschap te vergroten samen met burgers. Voor de prijs waren 12 gemeenten genomineerd.

De prijs is tijdens het symposium ‘Het Landschap Ben je Zelf’ in ontvangst genomen door wethouder Jacques van Loevezijn. De prijs bestaat uit een beeldje en een bedrag van € 5.000,–. Voorwaarde is dat de gemeente het bedrag uitgeeft aan een project op het gebied van landschap.

Wethouder van Loevezijn ziet de prijs als een grote waardering voor de jarenlange inzet van de gemeente om het fraaie landschap te behouden en te versterken. Ongeveer 20 jaar geleden is de gemeente begonnen met het uitvoeren van kleinschalige projecten als het wegwerken van achterstalling onderhoud en de aanleg van erfbeplantingen. Daarnaast zijn er veel werkzaamheden die door vrijwilligers worden uitgevoerd. Het landschapsbeheer heeft in die periode een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt.

Kracht van Salland

Door wethouder van Loevezijn wordt vooral de betrokkenheid van de bewoners met het landschap erg gewaardeerd. Hij stelt dat het draagvlak om in een groene omgeving te kunnen wonen, werken en ondernemen in de gemeente Raalte groot is. Dit is ook voor de toekomst van groot belang, omdat de inzet van overheidsgeld minder gaat worden. Door regionaal samen te werken in het project ‘De Kracht van Salland’ creëren wij een nieuwe gebiedsaanpak die van groot belang is voor het landschap in Salland, zeker in de gemeente Raalte.’De Juichwilg trofee is een belangrijke aanmoediging voor ons en de gezamenlijke gebiedspartijen om op de ingeslagen weg verder te gaan’, aldus de wethouder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.