raalte wil extra geld voor tunnel n35

Die weg zou in oude plannen als een tunnelbak aangelegd worden, maar die plannen zijn verleden tijd. Een bruggetje over die verdiepte bak moet nu dus een tunnel onder de weg door worden. Meerkosten drie miljoen. Raalte vraagt de gemeente dat te betalen.

De N35 is een never ending story van verbreden, verdiepen, vierbaans maken en veiliger maken. Landelijke partijen als CDA en VVD rollebollen bij iedere zucht van de verkeersminister over straat dat ze weer een geweldig succes binnengeharkt hebben. Maar eind van het verhaal is dat er voorlopig alleen maar geld voor een veiliger weg naar Salland komt. Verbreden, files op vangen, doorstroming bevorderen, dat zijn zaken die er nu even niet toe doen.

Raalte ziet dat in en heeft haar actie daarom op de bewoonde delen van de gemeente gericht. Raalte Noord is een grote woonwijk. Feitelijk is dat het grootste kerkdorp van Raalte geworden. Al die mensen hebben maar de beschikking over een paar uitvalswegen. Als je binnen de bebouwde kom van Noord naar het centrum wil, is er zelfs maar één oversteek. En al die mensen moeten iedere keer de N35 en het spoor over.

Wat is er nou veiliger dan een tunnel aan te leggen? Eerst zou dat een tunnel onder het spoor en een brug over de verlaagd aangelegde N35 worden. Nu wordt het een tunnel onder beiden. En aangezien een tunnel per strekkende meter flink duurder is dan een brug, vraagt Raalte drie miljoen provinciaal geld in de totaalkosten van 8,7 miljoen.

In de bijlage de brief van Raalte aan de provincie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.