raalte moet extra bezuinigen

Raalte moet extra bezuinigen. Als gevolg van van de bezuinigingen door het rijk wordt de gemeente geconfronteerd met nieuwe bezuinigingen. Raalte verwacht ongeveer jaarlijks ongeveer 2,5 miljoen te moeten snijden, dat bedrag loopt op van 2014 tot 2017. De nieuwe bezuinigingen komen bovenop de reeds eerder en deels nog lopende bezuinigingen.

Vrijdagmiddag presenteert de gemeente een aantal bezuinigingsscenario’s aan de media. Uit de stukken, die we vooraf even in mochten zien, blijkt dat er mogelijk flinke klappen gaan vallen. In een onderzoeksrapport naar mogelijke bezuinigingen worden 52 mogelijke posten genoemd om geld te besparen. Totaal brengen die bezuinigingen 4 miljoen euro op.

Zo wordt onder meer geopperd om het nieuwe Tijenraan zonder zwembad te bouwen (maar niet doorgerekend omdat de mogelijkheid niet reëel is), de OZB verder te verhogen, het schrappen van schoolzwemmen, verminderen van subsidies aan het HOFtheater, het verhogen van de huur van het theater, het carillon wordt mogelijk niet langer gesubsidieerd, er worden mogelijk speelplaatsen gesloten, kunstgras in Heeten en Mariënheem komt mogelijke op de lange baan, op Raalte Duurzaam wordt misschien beknibbeld en mogelijk komen er arbeidsplaatsen op de tocht te staan bij de gemeente. Ook raadsleden wordt voorgesteld om de raadsvergoeding naar beneden bij de te stellen.

Eind dit jaar gaat de gemeenteraad in discussie over de voorstellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.