Home / archiefcentraal / raalte moet bezuinigen 52 opties

raalte moet bezuinigen 52 opties

“Onder aansturing van Bureau Berenschot zijn er in de afgelopen maanden 52 zoekrichtingen verkend waarmee er voor een totaalbedrag van € 4 miljoen structureel aan opties in beeld is gebracht. Dat is circa € 1,5 miljoen meer dan er op dit moment nodig is voor Raalte,” aldus wethouder Hiemstra.

Het college maakt nu zelf geen keuzes, maar leidt alle opties door naar de gemeenteraad. De huidige gemeenteraad gaat hierover opiniërend in debat, maar neemt nu geen besluiten. Dat doet de nieuwe gemeenteraad, na de verkiezingen in maart 2014.

Berenschot komt tot de conclusie dat het aantal ambtenaren van de gemeente Raalte kleiner is dan gemiddeld in vergelijking met gemeentes van ongeveer hetzelfde aantal inwoners. Ook het lastenniveau voor de burger is relatief laag, zeker gezien het voorzieningenniveau.

Alle 52 opties zijn samengevat in een dik rapport. Dat is via deze link te downloaden.

Binnen het gemeentehuis is een traject doorlopen om deze 52 bezuinigingsopties te verkennen. De bezuinigingen zijn met name gericht op maatregelen om slimmer om te gaan met de beschikbare middelen, maatregelen om het voorzieningenniveau te verlagen, maatregelen die gerelateerd zijn aan het verhogen van de inkomsten. Het totaalpakket omvat een reductie van het aantal ambtenaren met 15 voltijd arbeidsplaatsen en en daarnaast nog 6 voltijd werkplekken aan reductie binnen de grondexploitatie en investeringsprojecten.

De gemeenteraad heeft besloten, om vooruitlopend op de begrotingsbehandeling 2014, op 29 oktober over de bezuinigingsmogelijkheden te debatteren.

Lees ook

KrachtvanSalland-cheque: extra budget voor lokale initiatieven

REGIO – Nieuwe aanvragen voor het 4D-budget van de provincie Overijssel zijn welkom tot 8 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.