pec zwolle walst over ado den haag heen

PEC Zwolle heeft zondagmiddag met maar liefst 6-1 gewonnen van ADO Den Haag. In het eigen IJsseldelta Stadion waren de Zwollenaren oppermachtig en dodelijk effectief voor het Haagse doel. Grote man bij PEC Zwolle was Matheusz Klich. De Pool was de baas op het middenveld en gaf bovendien de assist bij de eerste vier treffers van zijn ploeg.

De eerst twintig minuten waren PEC Zwolle en ADO gelijkwaardig. De bezoekers waren nog het dichtst bij de openingstreffer, maar Ricky van Haaren zag zijn schitterende vrije trap op de lat uiteenspatten. Even daarvoor moest ADO-doelman Gino Coutinho geblesseerd het veld verlaten. Bij een luchtduel kwam de sluitpost ongelukkig in botsing met Bram van Polen, mogelijk heeft Coutinho daarbij zijn neus gebroken.

In de 22e minuut kon het Zwolse publiek voor het eerst juichen. Matheusz Klich stuurde Mustafa Saymak de diepte in, waarna de jonge middenvelder het koelbloedig afrondde. Het was de eerste serieuze kans voor de thuisploeg. Even later was Roland Alberg dicht bij de gelijkmaker. Na een goede voorzet van Mike van Duinen kwam hij bij de tweede paal een teenlengte te kort.

Buiten de kans van Alberg wist ADO na de openingstreffer weinig meer te creëren. PEC Zwolle bepaalde wat er gebeurde op het veld en verdubbelde in de 38e minuut de marge. Een boogballetje in het Haagse strafschopgebied viel wat gelukkig voor de voeten van Saymak, die zijn tweede van de middag maakte. Martijn de Zwart, de ingevallen doelman van ADO, zag er niet goed uit bij deze tegentreffer, hij beleefde een ongelukkige middag.

Vlak voor rust gingen de bezoekers op jacht naar de aansluitingstreffer. Na een fraaie combinatie kwam Aaron Meijers in scoringspositie, maar hij schoot de bal een meter naast het doel. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Met een werkelijk schitterende pass zette Matheusz Klich zijn ploeggenoot Fred Benson alleen voor doelman. De spits bleef rustig en bepaalde met een puntertje de ruststand op 3-0. De assist van Klich bij deze treffer was het hoogtepunt van de middag.

ADO Den Haag kwam goed uit de kleedkamers en leek nog te geloven in een inhaalrace. Mathias Gehrt was dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd goed gekeerd door Kevin Begois. Een minuut later verdween het laatste beetje hoop bij de bezoekers. Fred Benson stond weer eens helemaal vrij en tekende voor de 4-0. Het was de vierde assist van Matheusz Klich. De middenvelder, die met Polen kwalificatie voor het WK net misliep, speelde een fantastische wedstrijd.

In de 62e minuut deed ADO wat terug. Gehrt kreeg veel ruimte en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de 4-1 binnen. Vertrouwen in goed resultaat had de ploeg van Maurice Steijn al lang niet meer, en ook na het doelpunt hield PEC het betere van het spel. Tien minuten voor tijd pikte Bram van Polen zijn treffer mee, hij schoot de bal fraai in de kruising. Het slotakkoord was voor Giovanni Hiwat. Nadat ADO-doelman De Zwart weer eens mistastte kon de rechtsbuiten de bal simpel binnentikken. Even later floot scheidsrechter Van Boekel voor het laatst en kon PEC Zwolle de 6-1 overwinning vieren.

Na vijf wedstrijden op rij zonder overwinning, lijkt PEC de vorm van het begin van de competitie weer te hebben gevonden. Doordat de traditionele topploegen niet wisten te winnen, klimt de ploeg van trainer Ron Jans naar de tweede plek in de eredivisie, op slechts één punt van koploper FC Twente. Volgende week speelt PEC Zwolle opnieuw thuis, dan is AZ de tegenstander.

Stand bovenin eredivisie:

1. FC Twente 10 – 19

2. PSV 10 – 18

3. PEC Zwolle 10- 18

4. Ajax 10- 18

5. Feyenoord 10 – 17

6. Vitesse 10 – 17

7. FC Groningen 10 – 17

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.