Home / archiefcentraal / paddenstoelenexcursie door het laarbos

paddenstoelenexcursie door het laarbos

Vereniging voor Natuur en Milieu De Vechtstreek organiseert op zaterdag19 oktober een ongeveer twee uur durende paddenstoelenwandeling/excursie door het Laarbos.

De heer Bernhard de Vries uit Hoogeveen is bereid gevonden de excursie te leiden. Hij houdt zich al sinds 1967 beroepsmatig bezig met paddenstoelen en mag zich mycoloog noemen. Hij zal geïnteresseerden die middag meenemen in de wondere wereld van paddenstoelen, schimmels en heksenkringen.

Paddenstoelen hebben altijd al tot de verbeelding gesproken; denk aan allerlei verhalen waarin paddenstoelen voorkomen. In Nederland komen maar liefst 4.000 soorten voor, ongeveer 30 soorten daarvan zijn giftig en kunnen een hallucinerende werking hebben; zeven soorten zijn echt dodelijk. Misschien worden er in het Laarbos wel giftige soorten gezien of worden soorten met de welluidende namen als Fluweelpootje, Hanenkam of Oliebolzwam aangetroffen .

De start is om 14.00 uur bij Huize het Laer in Ommen. Opgeven voor de wandeling/excursie is niet nodig. De wandeling is voor leden van de Vechtstreek gratis, niet-leden betalen € 2,-. Voor informatie: www.vechtstreeknatuur.nl

Lees ook

Het levenswerk van Frits Offenberg

Raaltenaar al vele jaren bezig om volledige geschiedenis van gemeente Raalte en inwoners te documenteren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.