opening natuurderij keizersrande

Natuurderij KeizersRande in de uiterwaarden is na lange voorbereidingen en bouwtijd eindelijk klaar. Komend weekend opent de Natuurderij haar deuren. Er is een vakdag op vrijdag 1 november van 10.00 tot 16.00 uur en een

publieksdag op zaterdag 2 november van 10.00 tot 17.00 uur.

KeizersRande is een biologisch dynamisch melkveebedrijf in de uiterwaarden bij Deventer. Het is een melkveebedrijf dat nu toe werkt naar 80 melkkoeien en 80 stuks jongvee. Ook is er een beheercentrum voor waterveiligheid, natuur, recreatie en landgoed. Het bedrijf wordt gepacht door boerin Annette Harberink. Zij is samen met haar medewerker in de vroege zomer begonnen in de nieuwe melkstal met het melken van het gehoornde Maas Rijn en IJsselvee.

KeizersRande is het initiatief van IJssellandschap. IJssellandschap is beheerder en verpachter van landerijen en landgoederen rondom Deventer. KeizersRande biedt ook recreatie en educatie. Zo zijn er voor de wandelaars en natuurliefhebbers aantrekkelijke routes ontwikkeld en zijn schoolklassen van harte welkom voor praktijklessen over het boerenleven, rivier en natuur.

VAKDAG vrijdag 1 november 10.00 -16.00 uur voor beroepsmatig geïnteresseerden zoals (biologische) boeren, architecten, bouwbedrijven, natuurorganisatie, beleidsmakers, etc.

Met aanwezigheid van vele standhouders die betrokken zijn (geweest) bij de bouw van Natuurderij KeizersRande (Architect DAAD, bouwbedrijf Niehof, DLV, Ruimte voor de Rivier en vele andere).

10.00 – 16.00 uur

IJsseldijk 35, Diepenveen (navigatie: IJsseldijk 37)

Tijdens de vakdag is men welkom op het erf en zijn er standhouders aanwezig. Ook is er een rondleiding om 14.00 uur.

PUBLIEKSDAG zaterdag 2 november 10.00 – 17.00 uur voor iedereen die geïnteresseerd is in de Natuurderij.

Deze dag zullen ook andere partners zoals de Ulebelt, IVN Deventer, Weidevogelgroep en Imkervereniging Deventer aanwezig zijn.

Ook wordt het project Speeluiterwaard gelanceerd. Ontwerper/kunstenaar Rob Sweere zal vanuit een opblaasbaar kunstwerk met kinderen op pad gaan om op creatieve wijze de omgeving te ontdekken (dit project wordt uitgevoerd door st. KeizersRande in opdracht van IJssellandschap).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.