open huizen dag naar binnen waar je wil

Vrijblijvend en laagdrempelig. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van de Open Huizen Dag. Op die dag, twee keer per jaar, kun je bijna ieder huis dat te koop staat bewonderen. Zonder afspraak, zonder makelaar, maar meestal met de bewoners. De komende Open Huizen staat komende zaterdag op de kalender. We maakten een rondje langs een aantal makelaars in de regio. De conclusie na een serie gesprekken? De huizenmarkt die lange tijd stil lag, komt weer op gang.

A Makelaardij: ‘Naar binnen waar je wil’

Anja Linthorst van A Makelaardij ziet ook de woningmarkt aantrekken: “Vooral de onderste laag, daar trekt de markt aan, bij de huizen van 200.000 tot 225.000 euro. Ook zijn er veel meer brochureaanvragen.” Linthorst ziet door de ontwikkeling onderin de woningmarkt, ook de hogere segmenten binnenkort op gang komen. “Het segment boven de starterswoningen komt over een paar maanden ook weer op gang, let maar op.”

Over de open huizen dag is Linthorst ook lovend: “Het is op zaterdag, laagdrempelig en je kunt naar binnen waar je wil. Maar… Ik durf geen grote drukte te beloven, hoewel ik daar wel op hoop. Open Huizendag is altijd afwachten. Soms is het heel druk, soms komt er niemand. Ik zeg altijd: Eerst zien, dan geloven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.