open huizen dag een rondje langs makelaars

Vrijblijvend en laagdrempelig. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van de Open Huizen Dag. Op die dag, twee keer per jaar, kun je bijna ieder huis dat te koop staat bewonderen. Zonder afspraak, zonder makelaar, maar meestal met de bewoners. De komende Open Huizen staat komende zaterdag op de kalender. We maakten een rondje langs een aantal makelaars in de regio. De conclusie na een serie gesprekken? De huizenmarkt die lange tijd stil lag, komt weer op gang.

Salland Makelaardij: ‘Elke eerste zaterdag van de maand’

“Open Huis is altijd een succes,” stelt Mark Holterman van Salland Makelaardij. “De laatste weken trekt de markt behoorlijk aan, ook in het duurdere segment. We hebben geen tien bezichtigingen per huis meer nodig, vaak is de uiteindelijke koper al na één of twee bezichtigingen gevonden. ” Omdat een Open Huis altijd een succes is volgens Salland Makelaardij, gaat Holterman en de zijnen een proef doen met meer open huizen.

“We gaan een nieuwe pilot starten: Elke eerste zaterdag van de maand een open huis. De deelnemende huizen staan elke keer op onze site. Een open huis is immers altijd succesvol. Het is een laagdrempelige manier om ‘gewoon eens te kijken’. Het brengt mensen binnen die anders niet zomaar een afspraak voor een bezichtiging zouden maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.