open huizen dag brengt mensen binnen

Vrijblijvend en laagdrempelig. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van de Open Huizen Dag. Op die dag, twee keer per jaar, kun je bijna ieder huis dat te koop staat bewonderen. Zonder afspraak, zonder makelaar, maar meestal met de bewoners. De komende Open Huizen staat komende zaterdag op de kalender. We maakten een rondje langs een aantal makelaars in de regio. De conclusie na een serie gesprekken? De huizenmarkt die lange tijd stil lag, komt weer op gang.

Ten Broeke Makelaardij: Open Huizen Dag brengt mensen binnen

Gerben ten Broeke van Ten Broeke Makelaardij uit Lemelerveld belicht de kansen van open huizen dag. “De dag brengt mensen bij je binnen die je anders nooit had gezien.” Dat gegeven in combinatie met de aantrekkende huizenmarkt biedt mogelijkheden: “We merken dat de markt aantrekt. Sinds juni zijn we echt enorm druk met bezichtigingen. We merken in bepaalde segmenten meer transacties en bezichtigingen op.

Met name de starters zijn aan zet nu: Niet zo zeer omdat er zoveel starterswoningen te koop staan, maar meer omdat er door de prijzendaling meer huizen bereikbaar zijn geworden.” En die kans benadrukt Ten Broeke concreet: “Doordat de huizenprijzen gedaald en de hypotheekrente relatief laag is, is dit het moment om te kopen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.