noten doet het een dag zonder contant geld

Han Noten, burgemeester van Dalfsen gaf op 18 september zijn steun aan de landelijke campagne Pinnen, ja graag. Deelname houdt in dat contant geld thuis blijft en de zaterdagse betalingen worden gedaan met de betaalpas.

De Zaterdag zonder contanten is in het leven geroepen naar aanleiding van de actie ‘Pinnen, ja graag!’. Voor deze actie leverde burgemeester Han Noten zijn contanten voor een week in: “Veiligheid is ook gedrag van mensen en pinnen hoort daar bij.” Met de keuze om te pinnen vraagt de gemeente de aandacht voor de onnodige hoeveelheid contant geld in winkels, horecagelegenheden en tankstations. Iedereen is uitgenodigd om dit goede voorbeeld op zaterdag 12 oktober te volgen.

In Nederland wordt al steeds meer gepind, maar toch wordt nog de helft van de zaterdagse aankopen contant afgerekend. Het streven is dat consumenten bewuster kiezen voor pinnen. Het pinrecord dateert van zaterdag 29 juni 2013 met ruim 12,3 miljoen pinbetalingen. Het hoogste aantal transacties per seconde is dit jaar (tot 1 oktober 2013) bereikt op zaterdag 30 maart, de zaterdag voor Pasen: 389 transacties per seconde.

Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen De acties worden gecoördineerd door de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen. Het doel is het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen en iedereen bewust te maken van zijn rol en verantwoordelijkheden wat betreft veiligheid. Door meer te pinnen neemt de veiligheid voor zowel consument als ondernemer toe. Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen roept gemeenten in Nederland op deel te nemen aan de Zaterdag zonder contanten. De nieuwe pincampagne is een initiatief van Betaalvereniging Nederland, de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen, banken, koepelorganisaties, Maestro en VPAY.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.