nieuwe tv serie het groene oosten

Het Groene Oosten is dé nieuwe tv-serie over duurzame ontwikkelingen in Overijssel. Innovatieve en duurzame projecten uit de regio worden voor het voetlicht worden gebracht. Met ludieke en spectaculaire items, waarbij legertanks en race-auto’s niet worden geschuwd, laat Het Groene Oosten zien dat duurzaam leven niet suf is, maar juist heel logisch en leuk. Vanaf 5 oktober wordt de serie uitgezonden op RTV Oost.

Thema’s zoals energie besparen, duurzaam vervoer, bio-energie, decentraal opwekken, energieneutraliteit, afval scheiden en grondstoffenterugwinning worden belicht. Presentator André van der Zee (bekend van programma’s als: En Dan Nog Even Dit, ’t Natuurlijk Huus en Duurzaam Dorp) laat de kijkers op enthousiaste en verrassende wijze zien wat er speelt en leeft in de wereld van duurzaamheid.

Milieuvraagstukken die in het alledaagse leven voorkomen worden bij de kop gepakt. Hoe kun je maximale energiebesparing bewerkstelligen? Waarom moeten we zuinig omgaan met onze grondstoffen? En wat is de zin van afval scheiden? In de zoektocht die daarop volgt wisselen inhoudelijke interviews en dynamische reportages elkaar af. Ook worden de nieuwste snufjes en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid getest. Kunnen zonnepanelen tegen een flinke hagelbui? En vragen van kijkers beantwoord. Want waarom staan windmolens stil terwijl het hard waait? Aan de hand van ecotips en handige gadgets kan iedereen direct zijn voordeel doen. Uiteindelijk zal blijken dat we allemaal een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamer en groener oosten.

Het Groene Oosten bestaat naast de tv-serie uit een website. Deze heeft een interactieve opzet. Naast meer achtergrondinformatie over de thema’s, kunnen kijkers er met vragen terecht en meedoen aan de ‘GO! Green Challenge’ en een prijs winnen ter waarde van 2000 euro. Eind augustus gaat staging2.hetgroeneoosten.nl online. Via de #HGO is Het Groene Oosten te volgen op Twitter en Facebook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.