nieuwe spoedkoffers voor huisartsen

Salland Zorgverzekeringen werkt als zorgverzekeraar aan goede en betaalbare zorg in Salland. In de komende weken leest u in meerdere artikelen hoe de zorgverzekeraar dat doet. Vaak gebeurt dat in samenwerking met andere partijen in de regio. Deze week: Salland Zorgverzekeringen financiert nieuwe spoedkoffers voor de huisartsen van Huisartsenvereniging Deventer en Omstreken.

Huisartsen bieden regelmatig hulp in spoedeisende situaties waarbij een patiënt ernstige klachten heeft of in levensgevaar verkeert. Meestal in de huisartsenpraktijk, maar ook bij mensen thuis. In die situaties is het toedienen van snelwerkende geneesmiddelen vaak noodzakelijk. Bijvoorbeeld bij ernstige benauwdheid, hartfalen of acute pijn. Huisartsen moeten tijdens hun werk over dit soort geneesmiddelen kunnen beschikken zodat ze direct kunnen ingrijpen. Ze maken voor spoedgevallen op locatie daarom gebruik van een ‘spoedtas of spoedkoffer’. De nieuwe spoedkoffer van de huisartsen van Huisartsenvereniging Deventer en Omstreken is gefinancierd door Salland Zorgverzekeringen.

Spoedkoffer voor acute hulpverlening

De komende tijd ontvangen de huisartsen van de Huisartsenvereniging Deventer en Omstreken allemaal een gloednieuwe spoedkoffer. Richtlijnen die constant aangescherpt en uitgebreid worden maakten het wenselijk de huidige koffers te vervangen. Een spoedkoffer bevat alle belangrijke medicijnen en instrumenten voor de huisartsen om acute hulpverlening te kunnen bieden. De medicijnen zijn bedoeld voor situaties waarin de patiënt direct medicatie nodig heeft of ter overbrugging van de tijd tot de eigen huisarts of apotheek weer bereikbaar is. Bijvoorbeeld ’s nachts of in het weekend.

Goed toegeruste koffer redt levens

Salland Zorgverzekeringen financierde de nieuwe koffers. “Een goed georganiseerde spoedkoffer kan levens redden. Zo’n koffer draagt bij aan optimale zorg op het juiste moment, juist als dat moment zo kritiek is. Omdat veilige zorg op ieder moment belangrijk is hebben wij deze spoedkoffers gefinancierd.”, vertelt Jitse Smid, zorginkoper bij Salland Zorgverzekeringen. Huisarts Arnold Scholte beaamt dit. Hij benadrukt hoe belangrijk het is dat een huisarts in een noodsituatie een spoedkoffer mee kan nemen, wetende dat alle belangrijke zaken erin zitten. Huisarts Scholte ontving donderdag 24 oktober als eerste huisarts de spoedkoffer uit handen van Jitse Smid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.