nieuwe initiatieven voor energieloket

In aanwezigheid van gedeputeerde Theo Rietkerk, wethouder van Raalte, Jacques van Loevezijn en wethouder van de gemeente Olst-Wijhe, Cor van den Berg zijn donderdag met de presentaties van Verbeter & Bespaar’, ‘Powered by You’ en de ‘Zonatlas’ in het Holstuhus in Olst, de initiatieven gepresenteerd die de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte inzetten om het al bestaande energieloket verder te versterken. Daarnaast zijn ook de vrijwilligers van het project Besparen Loont en Karin Köster van Steunpunt Vrijwilligerswerk Olst-Wijhe in het zonnetje gezet.

Energiebus van Verbeter & Bespaar

Verbeter en Bespaar is een wijkgerichte aanpak die bewoners informeert over de voordelen van isoleren van de woning. Voor bedrijven is er een energieplein waarbij ze zich kunnen aansluiten. Alle informatie is ook beschikbaar via een website: staging2.verbeterenbespaarraalte.nl en staging2.verbeterenbespaarolst-wijhe.nl Er is een Energiebus die op nog te bepalen tijdstippen de wijk intrekt. Deze energiebus is ook te zien op het evenement Raalte Duurzaam dat op zaterdag 2 november a.s. in het Carmelcollege georganiseerd wordt.

Powered by You

Misschien wil uw buurman verderop ook wel isoleren, maar hoe kom je daar achter? Powered by You, een initiatief van ondernemers en Natuurmonumenten, heeft de oplossing. Zij hebben een digitaal platform ontwikkeld waarbij vraag en aanbod op het gebied van isolatie, biomassa en zonne-energie bij elkaar gebracht wordt. Kijk op staging2.poweredbyyou.nl Inwoners kunnen op deze site aangeven wat ze willen isoleren in de woning. Via een kaart is direct duidelijk wie in de buurt ook woningisolatie wil toepassen. Door samenwerking ontstaat schaalvoordeel en daarmee kan een lagere prijs bedongen worden. Tegelijk biedt Powered by You aan bedrijven de mogelijkheid om zich te presenteren op de site. Zo zien bedrijven waar vraag is naar isolatie of andere maatregelen om de woning te verbeteren.

ZonAtlas

Tot slot stellen de beide gemeenten de ZonAtlas voor de inwoners beschikbaar. Hiermee is in één oogopslag duidelijk of het dak geschikt is voor de opwekking van zonne-energie en wat de kosten en baten hiervan zijn. Meer informatie op staging2.zonatlas.nl

Inwoners van de gemeente Olst-Wijhe kunnen voor meer informatie ook naar de duurzaamheidsite van de gemeente: http://duurzaam.olst-wijhe.nl Inwoners van Raalte kunnen terecht op staging2.raalte.nl/energieloket.

Energieloket

Gemeenten Raalte en Olst-Wijhe hebben sinds 2012 een Energieloket waar inwoners uit deze gemeenten terecht kunnen met vragen over het aanvragen van een premie en/of lening voor het toepassen van duurzaamheidmaatregelen. De premie is gericht op isoleren en de lening is o.a. bruikbaar voor een nieuwe ketel of zonnepanelen op het huis. Aan 200 huishoudens, in de beide gemeenten, is inmiddels een lening en/of premie inmiddels verstrekt. Het doel is minimaal 400 huishoudens te bereiken waar deze maatregelen zijn toegepast. De uitvoering van deze maatregelen laten de gemeenten graag over aan de bedrijven in de gemeenten en in de regio. Een rol die het bedrijfsleven steeds beter oppakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.