nieuw mountainbikenetwerk salland geopend

Het nieuwe mountainbikenetwerk Salland is zondag 13 oktober geopend. Oud-schaatser Jochem Uytdehaage, gedeputeerde Theo Rietkerk, wethouder gemeente Olst-Wijhe Cor van den Berg en wethouder gemeente Deventer Jos Pierey hebben gezamenlijk het mountainbikepaneel op het Wechelerveld geopend. Met een flinke knal gingen de ballonnen de lucht in en werd er onder leiding van Jochem Uytdehaage een rondje gemountainbiket op de Wechelerveld route.

Medewerking

Tijdens de opening werden de vele vrijwilligers en leden van de lokale wielerverenigingen hartelijk bedankt voor hun inzet om het mountainbikenetwerk te realiseren. Ook de stichting IJssellandschap werd bedankt voor hun medewerking omdat het grootste deel van de routes over de terreinen van IJssellandschap gaat en ook de overige terreineigenaren werden niet vergeten. Door al deze medewerking is een mountainbikenetwerk van ruim 100 km gerealiseerd in Salland, dat via verbindingsroutes verbonden is met de MTB-routes op de Sallandse Heuvelrug, de Veluwe en de Achterhoek.

Goede doel

Tijdens de opening werd een cheque van 2.200 euro overhandigd aan de ambassadeur van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (taaislijmziekte): Jochem Uytdehaage. Dit bedrag werd vorige week tijdens de opening van de Sallandse week van de ATB bij elkaar gefietst tijdens de Geef een Knuffel-toertocht.

Routes

Het mountainbikenetwerk Salland bestaat uit de volgende routes:

• Wechelerveld route (ca. 4 km)

De langste single track route van Nederland, een bijna 5 km lang technisch parcours over een oud exercitieterrein en een voormalige stortplaats. Een perfect trainingsparcours.

• Oostermaet route (ca. 30 km)

Via zandwegen en oude enken door het oudste bosgebied van deze omgeving met uitdagende stukken single-tracks.

• IJsselland route (ca. 30 km)

Veel single-track door de bossen en de landgoederen rondom Deventer.

• Salland route (ca. 34 km)

Dwars door het hart van Salland met het prachtige coulisselandschap en langs het Overijssels kanaal.

Meer informatie

Informatie over het mountainbikenetwerk Salland is te vinden op staging2.mtbsalland.nl en vanaf vandaag (maandag 14 oktober) is de folder met informatie over het Mountainbike netwerk Salland verkrijgbaar bij de VVV’s en Tourist Infopunten in Salland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.