mtb netwerk salland zondag geopend

Mountainbikenetwerk Salland wordt op 13 oktober geopend. Er zijn drie nieuwe mountainbikeroutes en een trainingsparcours aangelegd die samen het nieuwe mountainbikenetwerk vormen.

Op dit moment wordt door de vele vrijwilligers de laatste hand gelegd aan de aanleg en de bewegwijzering van de vier uitdagende MTB-routes. Het netwerk in Salland bestaat uit de volgende routes:

Wechelerveld route (5 km)

De langste single track route van Nederland, een bijna 5 km lang technisch parcours over een oud exercitieterrein en een voormalige stortplaats. Een perfect trainingsparcours.

Oostermaet route (ca. 35 km)

Via zandwegen en oude enken door het oudste bosgebied van deze omgeving met uitdagende stukken single-tracks.

IJsselland route (ca. 35 km)

Veel single-track door de bossen en de landgoederen rondom Deventer.

Salland route (ca. 35 km)

Dwars door het hart van Salland met het prachtige coulisselandschap en langs het Overijssels kanaal.

Via verbindingsroutes zijn deze routes verbonden met de MTB-routes op de Sallandse Heuvelrug, de Veluwe en de Achterhoek. Informatie over het mountainbikenetwerk Salland is te vinden op staging2.mtbsalland.nl

Met de realisatie van het netwerk hebben de ATB-liefhebbers ruime keuze uit prachtige en gevarieerde routes, die het Sallandse land ontsluiten en vooral op de aangelegde singletracks kunnen ze zich ook in technisch opzicht uitleven.

De officiële opening vindt plaats op zondag 13 oktober en als speciale gast zal hierbij aanwezig zijn oud-schaatser Jochem Uytdehaage als ambassadeur van de NCFS. De Nederlandse stichting voor Cystic Fibrosis, ook wel taaislijmziekte genoemd. De opbrengst van de ‘IJssellandschap Geef-een-Knuffel toertocht’ van zondag 6 oktober komt ten goede aan de actie ‘Geef een Knuffel’, waarmee geld wordt ingezameld voor taaislijmziekte. Meer informatie hierover is te vinden op staging2.geefeenknuffel.com

Sallandse week van de ATB, 6-13 oktober

Om de opening van het mountainbikenetwerk luister bij te zetten worden er verschillende activiteiten georganiseerd tijdens de ‘Sallandse week van de ATB’. De activiteiten tijdens deze openingsweek bieden verschillende ATB-liefhebbers een uitdaging. Het programma ziet er als volgt uit:

Zondag 6 oktober: De ‘IJssellandschap Geef-een-Knuffel toertocht’ van 27, 35 of 60 km

Woensdag 9 oktober: Mountainbikeclinic voor de jeugd

Zondag 13 oktober: Testevent, mogelijkheid om diverse fietsmerken uit te proberen

Zondag 13 oktober: Officiële opening

Zondag 13 oktober: Mountainbike Koppelkoers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.