metamorfose voor kantine sv marienheem

De leden van sv Mariënheem hebben het waarschijnlijk allemaal al gezien, maar dit weekend gaat de kantine pas officieel voor iedereen open. Het clubhuis heeft de afgelopen maanden een flinke metamorfose ondergaan. Zo is de kantine van boven naar beneden gehaald. Een nieuw gebouw tegen sporthal ’t Asspel aan. “Het resultaat is prachtig”, vertelt voorzitter André Schrijver trots.

Het aanpakken van de kantine was een langgekoesterde wens van de club. “Een aantal jaren geleden is een werkgroep bezig geweest om onze kantine een opknapbeurt te geven. We kwamen al snel tot de conclusie dat er toch meer moest gebeuren om de kantine meer uitstraling te geven. Onze kantine was een te klein donker en warm ‘hok’ en was niet toegankelijk voor iedereen doordat we met een trap naar boven moesten. Het zicht op de voetbalvelden was ook beperkt. Kortom te weinig uitstraling.”

Aangezien de vereniging de kantine huurt van stichting ’t Asspel, ging het om tafel met de verhuurder. “Er verschillende opties besproken om onze kantine een betere uitstraling te geven voor onze vereniging, maar ook zeker voor ons dorp. En zaterdag kan iedereen zien wat er uit is gekomen.”

Resultaat

Het eindresultaat is volgens de voorzitter prachtig geworden. “Hier kunnen we weer jaren mee vooruit. We zijn er trots op dat we als voetbalvereniging, de stichting en heel Mariënheem samen deze kantine hebben gerealiseerd. De kantine is geheel gebouwd door vrijwilligers, zonder subsidies. Het is mede mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsoren en bedrijven die onze vereniging en het hele dorp een warm hart toedragen.”

Niet alleen de club is trots en blij met de nieuwe kantine. Ook de bezoekers kijken hun ogen uit. “Mensen die voor het eerst de kantine binnenstappen, zijn lovend”, vertelt Schrijver. “Het is gezellig en je hebt meer binding met het gebeuren op de voetbalvelden en de sporthal. We zijn met deze kantine onze ‘drempel’ kwijt.”

Feestweekend

Dit weekend is iedereen welkom om de mooie kantine met eigen ogen te bewonderen. Vrijdagavond is er een officiële opening voor genodigden. Zaterdagavond mag, nadat alle vrijwilligers met een persoonlijke uitnodiging zijn geweest, iedereen uit Mariënheem de kantine bewonderen. Dan is er namelijk een feestavond vanaf 19.30 uur. Mariënhemers vanaf 16 jaar zijn welkom op vertoon van een toegangskaartje. De opbrengsten van deze avond worden verdeeld onder ’t Asspel en sv Marienheem. Zondag kun je na de kerkdienst koffie en een borrel drinken in de nieuwe kantine in plaats van in de Schalm. Vanaf 14.00 uur is er voor iedereen vrije inloop. Deze middag is er ook een springkussen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.