Home / archiefcentraal / matig pec zwolle verliest van az

matig pec zwolle verliest van az

PEC Zwolle heeft zondagmiddag met 0-2 verloren van AZ. In het eigen IJsseldeltastadion was de formatie van Ron Jans geen schim meer van de ploeg die vorige week ADO Den Haag met 6-1 versloeg.

Het begin was zo zwak nog niet van PEC Zwolle. De ploeg had het meeste balbezit en was ook dreigender dan AZ. Tot grote kansen leidde het niet, Stef Nijland was met een schotje dat net naast ging één van de weinigen die tot een doelpoging kwam. In de zestiende minuut vestigde scheidsrechter Ed Janssen de aandacht op zich. AZ-verdediger Jeffrey Gouweleeuw speelde de bal terug op zijn doelman, Alvaro Esteban, waarna deze de bal met zijn handen oppakte. Janssen stond op enkele meters afstand, maar liet merkwaardig genoeg gewoon doorspelen.

Halverwege de tweede helft liet AZ zich wat meer zien. Roy Beerens was in de eerste helft een grote plaag voor Rochdi Achenteh, die zijn handen vol had aan de rechtsbuiten van de Alkmaarders. Een voorzet van Beerens viel bijna ineens binnen, maar Zwolle-doelman Kevin Begois kon ternauwernood redding brengen. Het was ook gelijk een van zijn laatste reddingen. In de 33e minuut kon de goalie wegens een enkelblessure niet verder, hij werd vervangen door derde doelman Leon ter Wielen.

Het eerste wat Ter Wielen moest doen, was de bal uit het net halen. In de 37e minuut was hij kansloos op een kopbal van ploeggenoot Joost Broerse, die met een ongelukkige eigen goal voor de 0-1 tekende. Het doelpunt kwam voort uit een makkelijk gegeven vrije trap, die door Maarten Martens voor het doel werd gebracht. Op slag van rust was Beerens nog dicht bij de 0-2, maar zijn inzet werd gekeerd door Ter Wielen.

PEC Zwolle kwam sterk uit de kleedkamers. Giovanni Hiwat creëerde op fraaie wijze een kans voor zichzelf, maar schoot vervolgens te slap op doel. Amper een minuut later kreeg Hiwat een nieuwe kans. Bram van Polen zag de rechtsbuiten helemaal vrij staan in het strafschopgebied, en speelde hem aan. Hiwat had alle tijd en ruimte, maar zag zijn schot in het zijnet belanden.

Terwijl PEC op de 1-1 jaagde, sloeg AZ in de 53e minuut opnieuw toe uit een standaardsituatie. De matig fluitende Janssen kende een hoekschop toe, tot onvrede van de Zwollenaren, die een doelschop claimden. De corner bleef uiteraard staan en Maarten Martens vond het hoofd van Nick Viergever, die de 0-2 binnenkopte.

Na de 0-2 verdween bij PEC Zwolle het geloof in een goed resultaat. Ondanks dat er nog veel tijd over was, oogde de ploeg ongeïnteresseerd. Niets deed het spel van PEC Zwolle herinneren aan de 6-1 overwinning op ADO Den Haag, nog maar één week geleden. Tekenend was het spel van Matheusz Klich. De Pool was tegen ADO de grote man met vier assists, maar viel zondagmiddag vooral op door het vele balverlies dat hij leed.

In de extra tijd kreeg Steven Berghuis van AZ nog een enorme kans op 0-3. Na een combinatie met Beerens kon de invaller alleen op Ter Wielen af, maar hij zag zijn inzet net naast rollen. PEC Zwolle stapte het veld af met een terechte 0-2 nederlaag, en verzuimt daardoor de koppositie weer over te nemen. Door de bizarre uitslagen in de eredivisie staan de Zwollenaren nog altijd op slechts één punt van de koploper, maar het gat met het rechterrijtje is ondertussen wel geslonken tot slechts drie punten. Volgende week gaat PEC Zwolle op bezoek bij PSV.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.