marienheem na rust voorbij nieuw heeten

Voor rust viel er weinig te beleven op Sportpark ’t Aspel, maar vanaf de 60e minuut vielen de doelpunten. Het was Randy Bloeme die de score opende, oog in oog met de Nieuw Heeten doelman bleef hij koelbloedig. In de 68e minuut verdubbelde Maikel Lorkeers de voorsprong, met een fraaie volley tekende hij voor de 2-0.

In de slotfase ging Nieuw Heeten risico’s nemen, waar Mariënheem dankbaar van profiteerde. Na een prima uitgespeelde aanval tikte Lean Hobert de 3-0 binnen, waarmee de wedstrijd beslist was. Een kwartier voor tijd deden de bezoekers nog wel wat terug, maar het slotakkoord was voor Randy Bloeme. De man die eerder op de middag al de score opende, kwam opnieuw één op één met de Nieuw Heeten-goalie, en faalde wederom niet: 4-1.

In de 88e minuut kreeg Nieuw Heeten nog een discutabele strafschop. De bal kwam op de borst van een Mariënheem-verdediger, maar scheidsrechter Oude Wolcherink zag er hands in en legde de bal op de stip. Het buitenkansje werd echter niet benut, want doelman Bjorn Lorkeers van Mariënheem keerde de inzet.

Sander Brinkman, trainer van Mariënheem, was tevreden: “We hebben vandaag als collectief gevoetbald. Als iedereen er op deze manier voor blijft gaan, kunnen we nog wel eens hoge ogen gaan gooien. Een plek in de top vijf is het doel.” Door het gelijkspel van Sportlust Vroomshoop stijgt Mariënheem naar plek drie in de Vijfde Klasse I, terwijl Nieuw Heeten teleurstellend tiende blijft.

Volgende week staan er geen competitiewedstrijden op het programma. Op zondag 27 oktober gaat Mariënheem op bezoek bij Wesepe en speelt Nieuw Heeten de uitwedstrijd tegen USV.

Meer foto's