maatman hoogeveen uit belangrijke wedstrijd

Rohda Raalte neemt het zondagmiddag in Hoogeveen op tegen de plaatselijke VV. “Een belangrijke wedstrijd”, zegt Rohda Raalte-trainer Kick Maatman. “We willen zo hoog mogelijk meedraaien in de middenmoot. Wanneer we winnen van Hoogeveen staan we op acht punten.”

Hoogeveen is volgens de oefenmeester van de Raalter Hoofdklasser een lastige obstakel. “We kennen Hoogeveen vrij goed. Het is bijna dezelfde ploeg als vorig jaar, maar dit jaar hebben ze ook nog eens Robert Fik erbij. Die stond vorig jaar in de spits bij WKE. Een echte doelpuntenmaker die zeer gevaarlijk is voor de goal. Daar moeten we ons dus op focussen. Verder heeft Hoogeveen normaal gesproken ook een goede rechtsbuiten, Daniël Manning, maar die is geschorst.”

Manning kreeg vorig weekend een bizarre rode kaart in het duel met de Bataven. Al na zeven seconden mocht hij de kleedkamer opzoeken. Op de helft van de tegenstander ging hij achter een afgeketste bal aan. Zijn tegenstander was net iets eerder, maar met een sliding wist de vleugelaanvaller de bal alsnog in het bezit te krijgen. Er was enig contact, maar zelfs de thuissupporters van de Bataven konden het niet geloven dat de scheidsrechter een rode kaart tevoorschijn toverde. Naast Manning zit ook hoofdtrainer Casper Goedkoop niet op de bank van de thuisploeg. Ook hij kreeg een rode kaart in het duel met de Bataven.

“Maar ook zonder Manning blijft Hoogeveen lastig te bespelen. De ploeg heeft thuis gewonnen van NEC wat heel knap is en ze verloren slechts met 1-0 van de Bataven. En ze speelden de hele wedstrijd met een man minder en op het laatst zelfs met negen man.”

Als het aan Maatman ligt, gaat Rohda zondag het spel maken. “Verdedigend hebben we het aardig onder controle, maar ik vind dat we dat aan de bal het spel meer moeten verdelen om meer kansen te creëren.”

Eagles

Rohda Raalte speelde afgelopen dinsdag een oefenwedstrijd tegen de reserves van Go Ahead Eagles. Op Sportpark Tijenraan werd het 1-4. “Ik heb tegen de jongens gezegd dat we gewoon ons eigen ding moesten doen zodat wij zelf groeien. En als we dan met 7-0 of 8-0 verliezen, dan maakt dat niet uit. Maar, hoewel we met een aantal andere jongens in de basis speelden, we speelden in fases goed voetbal. Ook aan de bal en positioneel.”

Die lijn wil Maatman doortrekken. “Ik ben tot nu toe gematigd tevreden. Vorig jaar hebben we ver boven verwachting gepresteerd. We deden zelfs mee om het kampioenschap. Dat was misschien niet helemaal realistisch. De club legt de lat hoog en we willen graag bij de eerste vijf of zes clubs in de competitie eindigen. We gaan er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen. We hebben dit seizoen een mindere voorbereiding gedraaid en waren nog erg zoekende. De laatste weken groeien we steeds meer. We trainen goed en het is allemaal erg positief. Er zit zeker een stijgende lijn in en hopelijk kunnen we dat zondag bekronen.”

Maatman kan zondag over een vrijwel volledig fitte selectie beschikken. Django Ngutra is niet fit en Djeramy Zandvliet heeft zijn voet gekneusd. Jesper Harmens is ook nog op de weg terug, maar kan waarschijnlijk binnen een paar weken weer meespelen met het eerste elftal.

De wedstrijd in Hoogeveen wordt zondag om 14.30 uur gespeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.