luttenberg maakt zich op voor grootse lichtroute

Ter ere van het 175-jarig van het dorp als kerkdorp houdt Luttenberg van 16 tot en met zondag 19 oktober een grootse lichtroute. Het is, na de Sallandse uitvoering van “The Passion” en de motorraces die eerder dit jaar plaatsvonden in het kader van jubileumjaar, de kroon op het feestjaar van De Parel van Salland.

De lichtroute is een fenomeen dat, net als het vorige feest in 1988, het jubileumjaar extra karakter geeft. Luttenberg kent namelijk een bijzondere geschiedenis en die wordt in beeld gebracht tijdens deze route, met uitgebreide uitleg in het bijbehorende routeboekje. De tocht van bijna 30 kilometer leidt door het Luttenbergse buitengebied, langs tuinen van bewoners, complete straten en karakteristieke historische objecten die vier avonden achtereen in het licht zullen baden.

De route, met daarbij de bijhorende informatie over onder meer de historie en betekenis van verschillende objecten en buurtschappen, staat in het begeleidende boekje dat elke avond tussen 19.30 uur en 21.00 uur voor 5 euro te halen in het vernieuwde dorpshuis Elckerlyc aan de Butzelaarstraat in Luttenberg. Daar is ook de start en kan begonnen worden met de prijsvraag, uiteraard voor mooie prijzen van onder meer hoofdsponsors Avia en Autotechniek Luttenberg.

Voor meer informatie kijk op staging2.parelvansalland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.