luisman 33e op eerste wereldbekerwedstrijd

Het ATB & Cyclocross Team uit Lemelerveld was vorige week op twee wedstrijden van de partij. Niet alleen reden er veldrijders mee op de Nationale cross in Harderwijk, Jordy Luisman mocht in het Tsjechische Tabor meerijden voor de Wereldbeker. Luisman werd op de voor hem eerste wereldbekerwedstrijd in Tabor 33e.

Van het team uit Lemelerveld kregen we dit verslag van beide wedstrijden:

Op zaterdag 26 oktober 2013 waren de veldrijders van ATB & Cyclocross Team Lemelerveld op twee fronten actief. Jordy Luisman werd door bondscoach Johan Lammerts op het laatste moment nog toegevoegd aan de selectie voor de wereldbeker in het Tsjechische Tabor. De overige veldrijders reden in Harderwijk een Nationale cross.

Jordy Luisman maakte in Tabor zijn debuut in het wereldbekercircuit. Wegens het ontbreken van UCI-punten moest hij de wedstrijd vanaf de laatste startrij beginnen. Jordy begon de wedstrijd voortvarend en schoof al snel op richting de middenmoot van het bijna zestig man tellende deelnemersveld. Zijn snelle start moest hij na een paar ronden bekopen met een kleine terugval. Tegen het einde van de wedstrijd herpakte Jordy zich sterk en wist nog tal van renners voorbij te rijden. Hij finishte in zijn eerste wereldbekerwedstrijd op plaats 33. De Nederlander Lars van der Haar pakte in Tsjechië zijn tweede wereldbekerzege op rij.

In Harderwijk stond Jeroen Wessel ’s ochtends aan het vertrek in de Amateur klasse. Na een goede start dook hij net buiten de top tien het veld in. Al in de eerste ronde kon hij opschuiven tot ruim binnen de top tien en hij leek te gaan strijden voor plek zes. Na een sterke laatste ronde schoof hij nog een plek op om uiteindelijk als 5e te finishen. In dezelfde wedstrijd kwam gastrenner van het team Arno Winters als 13e over de eindstreep.

Dennis van de Kruisweg reed in Harderwijk zijn wedstrijd in de categorie Junioren. Na een goede start miste hij net de aansluiting met de kopgroep en kwam al vrij snel in de wedstrijd op plek acht te rijden. Hij hield deze positie de gehele wedstrijd vast en finishte dus ook als 8e.

De laatste wedstrijd op de dag was voor de Elites/Beloften. Raymond van de Kruisweg leek in deze wedstrijd af te gaan op een mooie top tien klassering. Helaas kwam hij in de wedstrijd ten val waarbij hij een pees bij zijn sleutelbeen afscheurde. Mats Lammertink reed de wedstrijd wel uit en finishte op plek 13.

Kijk voor meer info op staging2.atbteamlemelerveld.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.