loopvirus inschrijvingen scc hollen binnen

Als op 10 november de Haarlerbergloop als eerste in het circuit van start gaat, zal een groot deel van het peloton tien weken lang met een eigen borstnummer de crosswedstrijden lopen. Tegelijkertijd worden in de veertien leeftijdscategorieën wekelijks het klassement opgemaakt. Hardlopers die in deze ranglijst willen voor komen, dienen zich allereerst als circuitloper op te geven. Voor de afzonderlijke wedstrijden is inschrijving de volgende stap. Dit laatste kan zelfs als totaalpakket, waardoor – tegen korting – de sporter zonder verdere rompslomp alle 11 starts kan maken.

Het Sallands Crosscircuit heeft als missie om de loopsport in Salland verder uit te bouwen. Dit impliceert extra aandacht voor de breedtesport. In de aanloop naar het circuit stimuleert de stichting allerlei initiatieven om ‘mensen aan het lopen te krijgen’. Loopclinics van atletiekverenigingen en sportscholen, aansturing van combinatiefunctionarissen op de scholen: op verschillende terreinen wordt het loopvuurtje opgestookt. Verder worden de lokale organisaties uitgedaagd om rond hun crosssloop extra werk te maken om hun eigen dorp in beweging te krijgen.

Allereerst krijgt Haarle deze uitdaging mee. De Haarlerbergloop is dit seizoen voor het eerst opgenomen in het Sallands Crosscircuit. Deze karakteristieke, maar meteen ook loodzware cross past naadloos in het circuit. Ook voor deze loop is de individuele inschrijving inmiddels open gesteld.

Zie ook staging2.sallandscrosscircuit.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.