lichtroute door kerkdorp luttenberg

Het Sallandse dorp Luttenberg bestaat dit jaar 175 jaar als kerkdorp. Om dit te vieren wordt er een lichtroute georganiseerd. Als er iets te vieren is in het dorp dan doen de bewoners dat het liefst samen. Het noaberschop is groot en gezelligheid een groot goed. De bewoners van Luttenberg zijn al maanden bezig om van de lichtroute iets speciaals te maken. Tuinen worden versierd en woningen baden in het licht tijdens de lichtroute van het jubilerende kerkdorp.

De lichtroute is opnieuw een evenement ter ere van het jubileum, eentje in een lange rij van feestelijkheden. Het hele jaar door waren er al diverse activiteiten in het jubilerende dorp. De evenementen vragen vaak veel van de bewoners in het zo’n 2300 inwoners tellende dorp. Dat weerhoudt de bewoners er niet van om van elk evenementen weer een groot feest te maken.

De bijna 30 kilometer lange route slingert door het dorp en het buitengebied, waarbij boerderijen, straten en karakteristieke objecten op een sfeervolle manier zijn uitgelicht door de Luttenbergers. “De deelnemende buurtschappen komen met geweldig creatieve ideeën”, aldus de organisatie van deze route. Veel willen ze nog niet verklappen, maar dat er met enkele van de meest bijzondere gebouwen van het dorp erg speciale dingen gaan gebeuren, dat staat vast. Ook de historie staat centraal.

Het startpunt van de route is bij het dorpshuis Elckerlyc aan de Butzelaarstraat in Luttenberg. Daar kunnen op de routedata, woensdag 16 tot en met zaterdag 19 oktober, vanaf 19.30 boekjes worden gekocht met de routebeschrijving en aanvullende informatie over de buurschappen, straten en objecten.

Voor meer informatie kan je kijken op staging2.parelvansalland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.