laag zuthemers helpen roemeense camping

Terwijl hun leeftijdsgenoten vorige week genoten van de herfstvakantie, waren een groep van twaalf jongeren en twee ouders uit Laag Zuthem hard aan het werk in Roemenië. Sommigen waren vrij van school, andere namen er speciaal een week vrij voor. De Laag-Zuthemers staken hun handen uit de mouwen voor Stichting Timulazu, een christelijke organisatie die kansarme jongvolwassenen in Roemenië een betere toekomst wil geven.

Evaline, geboren in Laag Zuthemer, en Misi Pongrat van Timulazu richtten in Roemenië een woon/werkproject in de vorm van een camping op voor jongeren die uit een instelling komen. Om ze te helpen op eigen benen te leren staan. Op deze camping moet nog heel veel werk gedaan worden. Hiervoor is de stichting geheel afhankelijk van giften en vrijwilligerswerk. Vanuit de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt uit Laag-Zuthem kwam het idee om daar ook met een groep jongeren naar toe te gaan. Spontaan bood er zich een kookster aan.

Diverse sponsors, in de vorm van geld, of brandstof voor de heen/terugreis naar het vliegveld, hebben deze werkweek mogelijk gemaakt. De jongeren hebben daar de appartementen geverfd en omheiningen en schuttingen gemaakt. Ook hebben ze stalletjes voor de kinderboerderij gemetseld en het internet/WiFi werkend gemaakt. De stichting kan nog meer hulp gebruiken, dus je bent daar van harte welkom. Kijk voor meer info op staging2.stichting-timulazu.com of op de facebookpagina van Stichting Timulazu.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.