klink nijland kwiek wint van koploper psv

Dames 1 van Klink-Nijland Kwiek wonnen afgelopen zaterdag met 31-24 van koploper PSV. Voor de rust stond het team uit Raalte al met 16-12 voor op de dames uit Eindhoven. Topscoorder Aemy Visser wist maar liefst acht keer te scoren in deze wedstrijd.

PSV vocht vorig seizoen nog tegen degradatie. Dit seizoen ging het team als een speer. Al tijdens de warming-up werd al duidelijk dat het PSV van dit seizoen van een ander kaliber zou zijn dan de selectie van vorig seizoen. Toch wisten ze niet van Kwiek te winnen. Met 4 harde schoten zette Aemy Visser de toon van de wedstrijd.

PSV deed verwoede pogingen dichterbij te komen, maar kregen geen grip op de formatie van Arthur Langedijk. In een aantal break-outs liet Hanne van Rossum zien dat handbal ook een technische en snelle sport is door sierlijk en met gevoel voor de bal te scoren. Ook liet de jonge Lisa Oosterwijk zien dat haar afstandsschot gevaarlijk uitpakt. PSV probeerde Kwiek te ontregelen door persoonlijke dekking toe te passen op Aemy Visser.

In de tweede helft was de aanval de beste verdediging. Kwiek liet zien veelzijdig te zijn. Lynn Schiphorst was scherp op de cirkel en scoorde drie keer. Anne Slegten zorgde voor veel gevaar vanuit de tweede lijn. In de tweede helft werd veelvuldig een persoonlijke dekking op Aemy Visser en Anne Slegten toegepast, waardoor veel aanvallen 4 tegen 4 uitgespeeld moesten worden. PSV stelde zich met deze tactiek volledig afhankelijk op van Kwiek en daarmee speelde het zichzelf definitief uit de wedstrijd.

Met deze overwinning komt Kwiek op de derde plaats in de rangschikking.

Topscores
Naam – PSV – Totaal

Aemy Visser – 8 – 32

Marieke Brinkhuis – 1 – 20

Lisa Oosterwijk – 4 – 19

Rosanne Blankhorst – 1 -10

Roos Nijboer -3 – 9

Kira Overmars – 1 – 8

Hanne van Rossum – 3 – 8

Nicole Hemmink – 3 – 7

Lynn Schiphorst – 4 – 7

Anne Slegten – 3 – 3

Loes Oortwijn – 0 – 1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.