kleindierenshow nut en genoegen succes

De jaarlijkse clubshow van kleindierenvereniging Nut en Genoegen Raalte, Heino e.o. werd gehouden in de parkeerkelder van Raalte Plaza.

De keuring was op donderdag en de 5 keurmeesters waren zeer te spreken over de ingebrachte dieren. Er werden 2 dieren bekroond met het hoogste predikaat, namelijk een U. Een Roodhalsgans van M. Holterman, en een Europese Smient van T. Giezen.

Donderdagavond werd de tentoonstelling geopend door de voorzitter van de KLN (Kleindierliefhebbers Nederland), Jasper Smelt. In zijn openingswoord sprak hij zijn bezorgdheid uit over de vergrijzing in deze sport, en dat het belangrijk is om de jeugd erbij te betrekken. Tevens reikte hij de speldjes en oorkondes uit voor de jubilarissen in de vereniging en de hoofdereprijzen en jeugdprijzen.

De belangstelling van het publiek voor de tentoonstelling was goed te noemen en het liep alle dagen lekker door. Ook mensen van buiten Raalte bezochten de tentoonstelling.

Onze dank gaat natuurlijk uit naar Raalte Plaza voor het gebruik van de parkeerkelder en de Welkoop, als hoofdsponsor van de show, en ook alle anderen die op de een of andere manier de show hebben gesteund, d.w.z. met een advertentie in de catalogus of een bijdrage in de prijzenpot.

Hieronder de uitslagen keuring kleindiervereniging Nut en Genoegen:

Mooiste dwerghoen van de tentoonstelling

Wyandotte kriel

Eigenaar: M.H. van Dijk

Mooiste oorspronkelijke duif van de tentoonstelling

Australische kuifduif

Eigenaar: Danny Holterman (jeugdlid)

Mooiste oorspronkelijke gans van de tentoonstelling

Roodhalsgans

Eigenaar: M.G.H. Holterman

Mooiste konijn van de tentoonstelling

Vlaamse reus

Eigenaar: J.M. Lorkeers

Mooiste konijn jeugdklasse (C-klasse) van de tentoonstelling

Hollander

Eigenaar: I. ten Bolscher

Mooiste sierduif van de tentoonstelling

Brunner kropper

Eigenaar: H. Vloedgraven

De wisselbeker van de konijnen voor de beste eigen fok, ging dit jaar naar I. ten Bolscher.

De jeugdleden Cristian Holterman, Martijn Hofhuis en Sven Wagenmans zijn ook in de prijzen gevallen met hun mooiste dier.

We hopen met deze clubshow te bereiken dat er meer mensen zich gaan interesseren voor deze mooie sporthobby. Voor diegene die dit jaar niet geweest zijn, nodigen we graag uit om volgend jaar een kijkje te komen nemen in de parkeerkelder van de Raalte Plaza.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.