jeugd leert weer voetballen op rohdaveld

Kijk, die eredivisie, die stelt niet alles meer voor. En Gijp heeft zich zelf ontslagen als analyticus van de Europaleage. “Je denkt toch niet dat ik nog weer een hele avond dat dat soort voetbal ga zitten kijken?” liet Van der Gijp gisteren weten in VI TV. Hoe ga je die neergaande spiraal te lijf? Door te oefenen op techniek.

Bij Rohda Raalte zijn ze daarmee begonnen. Een dag lang heet de jeugd geoefend op balletje aannemen, indraaien, koppen, binnenkantje schoen, standbeen, wreef en strakke bal. De deelnemende kinderen leerden techniekoefeningen in afwisselende oefenvormen, spel-en partijvormen. Het Nederlands Techniek Kampioenschap Voetbal (NTK) werd gehouden op Sportpark Tijenraan in Raalte.

Op de site van de techniekdag lezen we: “In navolging van respectievelijk Wiel Coerver en René Meulensteen zagen wij in dat het de jeugd ontbeert aan voetbaltechniek. Door ons hierin te specialiseren zijn wij DE opleiders in voetbaltechniektraining geworden en heeft onze filosofie(internationaal)veel navolging gekregen. Vanuit dit gegeven zijn wij alweer 7 jaar geleden dit kampioenschap gestart en is het uitgegroeid tot het grootste voetbal(jeugd)evenement ter wereld.” Meer weten? Klik hier.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.