jarige stichting opent nieuwe werkschuur

Stichting Wandel- en Fietspaden Heeten vierde afgelopen weekend haar 10-jarig jubileum. Tijdens dit feestelijke weekend werd onder andere de nieuwe ‘Werkschuur’ in gebruik genomen. Deze is voor opslag van onderhoudsmateriaal.

De stichting stuurde ons onderstaand bericht.

10-jarig Jubileum en opening werkschuur Stichting Wandel- & Fietspaden Heeten e.o.

De Stichting Wandel-& Fietspaden Heeten e.o. heeft afgelopen zaterdag haar 10-jarig jubileum gevierd. Met de vijftig vrijwilligers + partners en samen met de grondeigenaren die hebben meegewerkt aan het realiseren van 15 km wandel/fietspad was het een mooi feest. Het jubileum werd gecombineerd met het afronden van de 3e subsidiefase voor aanleg van de laatste kilometers pad én de ingebruikname van de nieuwe ‘werkschuur’ voor opslag van klein-onderhoudsmateriaal. Het nieuwe onderkomen heeft het oude bouwval, eigendom van de fam. Nijland-Franken aan de Dorpsstraat, vervangen. De vrijwilligers van de Stichting hebben het gezamenlijk afgebroken en met veel enthousiasme weer opgebouwd in de oude stijl van vroeger. Dankzij de medewerking van wethouder Wagenmans en zijn ambtenaren werd het mogelijk gemaakt om te herbouwen.

In de vijftiger jaren heeft de voormalige schuur o.a. nog als brandweergarage dienst gedaan. De openingsstunt was dan ook in brandweersferen opgetuigd, compleet met brandspuiten, rook, sirene en zwaailampen. Vijf ‘brandweerlieden’ kwamen na het rookalarm in de schuur door de papieren afzetting naar buiten gestormd, ieder gewapend met een kruikje bitter, waarna de bijna honderd aanwezigen samen proostten op deze nieuwe aanwinst voor de stichting maar vooral ook voor Heeten. Het feestje werd daarna bij CR Bosgoed verder gevierd.

De Stichting heeft nu de aanleg van 15 km wandel/fietspad afgerond, tevens een trekpont over het kanaal gerealiseerd en als laatste de nieuwe werkschuur in gebruik genomen. De Stichting zal zich vanaf nu concentreren op het onderhouden van de aangelegde paden om deze te kunnen garanderen voor de toekomst. Als er zich nieuwe kansen voordoen voor uitbreiding van paden zal hiervoor financiering gezocht moeten worden. Het is gebleken dat de Heetenaren deze wandel/fietspaden bijzonder waarderen gezien het intensieve gebruik ervan en dat de meerderheid van de inwoners als donateur de Stichting ondersteunen, waarmee de onderhoudskosten gedekt kunnen worden. Al met al een zeer geslaagd feest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.