jan kassies is de nieuwe tweetkonte

Jan Kassies is de nieuwe Sallandse Tweetkonte. Vanaf nu is het dus niet langer voetballer Bas Aarnink wiens tweets de voorpagina van onze site sieren, nee. Het wordt wandelen, want dat doet Kassies graag. Een mooie maand om een wandelaar aan het woord te laten, want in oktober staat de Sallandse Wandelvierdaagse op de agenda.

Kassies: “Vanaf de eerste editie wandel ik mee in de Sallandse Wandelvierdaagse. Met de opvallende SW4D-shirts promoot ik de SW4D tot ver over onze grenzen. Afgelopen zomer in Torremolinos werd mij door een streekgenoot nog nageroepen dat ik al “een best ènde eloopn hadde vanuut Salland”. Omdat ik regelmatig tweets plaats over de Sallandse Wandelvierdaagse, in Twitterland bekend als @SW4D2013, is mij gevraagd om Tweetkonte van de maand oktober te worden. Aan dat verzoek voldoe ik graag. Het lijkt mij leuk dat de tweets over de ‘avonturen’ die ik tijdens onze wandelkilometers beleef met Mien WandelMoat (MWM) Gerard Velderman een breder platform krijgen dan mijn huidige volgers. MWM, die geen Twitteraar is, staat links op de foto. Uiteraard zal ik niet alleen over de SW4D twitteren, maar probeer ik wekelijks de tussenstanden van de wedstrijden van sv Raalte 1 (#svlive) te melden. Ook over diverse ergernissen en opvallende zaken wil ik wel eens wat tweeten. Duik gerust eens in mijn tijdlijn”.

“Wie ik ben? Ik ben Jan Kassies, woon in het mooie Raalte-Zuid en ben naast SW4D-wandelaar onder andere vaste bezoeker/liefhebber van Raaltes grootste feesten Ribs & Blues en Stöppelhaene. Twitter kent mij als @JanKassies en als fervent gebruiker van #mooiman en #wahmooi. Tot Twitters!”

De jury over de Tweetkonte van september, Bas Aarnink:

“Tweetkonte Bas Aarnink leeft voor voetbal, vrienden en feest”

Kijk eens naar de foto die de tweets van @Bas_aarnink begeleidt. Het is een kiekje van drie jongemannen in een voetbalstadion. In het midden Bas Aarnink. De foto is doeltreffend. Je weet direct waar zijn tweets over gaan: voetbal, vrienden, feest. ‘Ik voetbal, dus ik leef’ zou zijn motto kunnen zijn.

We houden daar wel van, een twitteraar die zich duidelijk profileert.

De tweetkonte van september beperkt zich niet tot commentaar op tv-duels. Volgers kunnen de verrichtingen van ‘zijn’ Heeten 1 op de voet volgen. We lezen dat hij genadeloos wordt afgestraft of met mazzel wint. Zijn oprechtheid paart hij aan humor, eigenschappen die hem tot een terechte Tweetkonte maken.

Ajax, GAE en Heeten noemt hij – terecht – zijn aandachtsterreinen. Dat hij ook zijn werk noemt is een minpuntje, want daar twittert hij slechts éénmaal over: op weg ernaar toe op maandagochtend.

Sport is zijn passie, naast voetbalt twittert Aarnink over tennis en wielrennen. En de paardensport? De afgelopen dagen zien we veel ponyfoto’s. Met sport heeft dat niets te maken. De Ponymarkt is losgebarsten. ,,Het officiële startsein is gegeven”, twittert Aarnink. De begeleidende foto spreekt boekdelen, opnieuw blijkt Aarnink in staat alles in één simpel beeld te vangen. We zien slechts een glas bier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.