irma eijkelkamp viert 25 jaar kledingverkoop

Irma Eijkelkamp uit Heino is op 14 oktober maar liefst 25 jaar actief in de kledingverkoop. Ze is een kwart eeuw geleden begonnen bij Linthorst in Heino. “Ik kwam dagelijks met de bus langs de winkel in Heino onderweg naar mijn werk in Zwolle. Elke dag dacht ik: dat lijkt me een leuke winkel om in te werken. Toen ik terug kwam van een vakantie in het buitenland zei mijn moeder dat ze bij Linthorst een vacature hadden.”

Gelijk heeft Irma de stoute schoenen aangetrokken en heeft ze contact opgenomen, de sollicitatiegesprekken waren inmiddels al ingepland maar Irma mocht toch dezelfde avond nog langskomen en werd aangenomen, ondanks haar toen nog ietwat jonge persoon.

De collectie van het toenmalige Linthorst was wel iets anders dan die van Mooi! by Hollewand tegenwoordig: “Het was wonderlijk wat er toen nog allemaal in de winkel verkocht werd: voor jong tot oud, man en vrouw tot korset aan toe, een echte dorpswinkel.”

Irma weet zich dan ook nog te herinneren dat er destijds een man langs kwam voor een lingeriesetje, maar over de maat twijfelde hij nogal. Hij ging het passen: het bleek voor hem zelf te zijn. Irma wist niet wat ze er mee aan moest: “Ik ben maar strak bij de toonbank blijven staan.”

Vier en een half jaar geleden werd de winkel Linthorst overgenomen door Ingrid Hollewand en werd omgedoopt tot Mooi! by Hollewand. De zussen Esther en Ingrid Hollewand hebben inmiddels ook winkels in Holten en Raalte. Irma voelde zich vanaf het eerste moment ook helemaal thuis bij Mooi! Ze heeft veel vaste klanten die als ze de fiets van Irma voor de winkel zien staan gewoon even aankomen, omdat ze dan weten dat ze er is. Binding, eerlijkheid en een goed advies dat staat voor Irma bovenaan, net dat persoonlijke tintje dat je mee kunt geven, vindt ze erg belangrijk.

Het gedeelte met de mannencollectie in de winkel spreekt haar zelf ook erg aan, elke keer weer een voldoening als een man zich geheel laat kleden en vertrouwt op haar mening en advies. Irma is zelf niet het type wat op de voorgrond staat maar voor deze keer wil ze een uitzondering maken. Toekomst van Irma? “Ik dat ik er voorlopig nog wel ben!”

Maandag 14 oktober is er voor iedereen de gelegenheid om Irma persoonlijk te feliciteren tussen 10.00 uur en 16.00 uur in de winkel, onder het genot van een hapje en een drankje. Mooi! by Hollewand is gevestigd aan De Haarstraat 2 in Heino

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.