inloopavond over nieuwe drank en horecawet

Op dinsdag 15 oktober van 19.15 – 21.30 uur is er in de raadszaal van het gemeentehuis een informatieavond over de nieuwe regels van de Drank- en Horecawet georganiseerd voor organisaties en bedrijven die een directe relatie met de Drank- en Horecawet hebben. Naast een toelichting op de concept verordening zal de heer Noten inzicht geven over de invulling van de taak toezicht en handhaving Drank- en Horecawet.

Per 1 januari 2013 is de nieuwe Drank- en Horecawet (DHW) in werking getreden. Een van de grote wijzigingen in de nieuwe Drank- en Horecawet betreft het toezicht en handhaving. Deze taak werd tot voor kort ingevuld door de Nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit. Nu is het aan de gemeenten om invulling te geven aan het toezicht op de Drank- en Horecawet. Burgemeester Han Noten ziet het als een uitdaging om met beperkte financiële middelen te komen tot een efficiënt en eerlijk beleid.

Een andere grote wijziging in de nieuwe wet betreft het vaststellen van een verordening door de raad. In deze verordening moet in elk geval vastgelegd worden welke de schenktijden zijn voor verenigingen en stichtingen met een Drank- en Horecavergunning. Ook moet vastgelegd of, en zo ja in welke mate, deze rechtspersonen bijeenkomsten waarbij alcoholhoudende drank wordt verstrekt mogen houden die niet rechtstreeks voortvloeien uit de eigen doelstellingen.

De conceptverordening is te downloaden via staging2.dalfsen.nl of af te halen bij de receptie. De schriftelijke reacties worden aan het college voorgelegd en waar nodig/mogelijk wordt de tekst aangepast. Het college stelt daarna de gemeenteraad voor de verordening vast te stellen.

Aanmelden voor de informatieavond kan telefonisch 140529 of per mail a.kempenaar@dalfsen.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.