hoe wekt raalte duurzame energie op in 2050

Welke vormen van duurzame energie gaat Raalte gebruiken? Wordt het wind, zon of biomassa of een mengvorm van die drie. Die vraag gaat de gemeenteraad binnenkort beantwoorden. Ze hebben ambtenaren de opdracht gegeven de voor- en nadelen van de drie op een rij te zetten en daarna volgt de discussie. Aan die discussie kun jij ook meedoen. Bijvoorbeeld door spreekrecht aan de te vragen.

Daarom hebben we de nota van de gemeente bijgevoegd. Als je deskundig bent, kun je ondermeer bekijken of de genoemde voor- en nadelen ook kloppen, of dat door het ambtelijk apparaat al richting een gewenst scenario gekoerst wordt.

Zo lezen we over windenergie bijvoorbeeld vooral veel over nadelen. Dat ze zonder subsidie niet rendabel zijn bijvoorbeeld. Daar doen in den lande ook heel andere verhalen over de ronde. Daarnaast wordt rentabiliteit afgezet tegen de nu gangbare energieopwekking, die ook niet vrij van overheidssteun is. Ander nadeel is horizonvervuiling van windmolens. Wat zou er gebeuren als je dat argument met alle bebouwing op het platteland gebruikt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.