handige scholieren in de prijzen

De kantine was ruim gevuld met 150 aanwezigen. Het grote aantal prijswinnaars had ook te maken met de sterke toename van het aantal ingeleverde werkstukjes waar dit jaar sprake van was. Al deze werkstukjes stonden tijdens de techniekdag opgesteld bij Pan Oston; dit bedrijf had er alle aandacht aan besteed om de werkzaamheden van de kinderen volop tot recht te laten komen.

In totaal werden aan vijftien (groepjes) leerlingen de prijzen uitgereikt. Leerlingen wisten van tevoren wel dat ze een prijs hadden gewonnen maar wisten nog niet om welke prijs het ging. De prijzen werden beschikbaar gesteld door Rabobank Salland en namens deze bank overhandigde directeur bedrijvencontacten, Paul Maas, de prijzen aan de winnaars. Naast de individuele prijzen was er ook een schoolprijs voor de school die het meeste werk had gemaakt van de werkstukjes en deze prijs ging naar de Heilig Hart school in Lemelerveld.

Vernieuwingen

Voorzitter Willy Kemper van de werkgroep memoreerde in zijn openingswoord aan de vele vernieuwingen die dit jaar plaatsvonden waarbij hij de voortreffelijke medewerking van de deelnemende bedrijven roemde. De deelname van groep 6, het thema Techniek en Gezondheid & Zorg en de lesbrieven waarin ‘onderzoek doen’ volop aandacht kreeg , werkten allemaal positief mee. De verplaatsing van de zaterdag naar de zondag, naar aanleiding van interviews met diverse leerlingen, bleek achteraf een uitermate groot succes.

Recordaantal bezoekers

Waar de afgelopen twee jaar een kleine teruggang in aantal bezoekers werd waargenomen, is met de vernieuwingen het aantal bezoekers zeer fors toegenomen. De deelnamecijfers werden donderdagavond bekend gemaakt: was het record tot nu toe 1600 bezoekers in 2010 (900 leerlingen en 700 volwassenen), dit jaar namen maar liefst 1350 leerlingen deel en 1160 volwassen wat neerkomt op totaal 2510 bezoekers.

Optreden goochelaar

Zeer speciaal was het optreden van goochelaar Henk Arnoldus. Hij wist met zijn goocheltrucs niet alleen de kinderen maar ook de volwassen te verwonderen en te verbazen en liet bij hen een onuitwisbare indruk achter.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.