haarle verrassend onderuit bij hoonhorst

Haarle heeft zondagmiddag met 2-1 verloren van Hoonhorst. Op Sportpark de Potkamp was Haarle de betere ploeg, maar zij slaagden er niet in de kansen af te maken. Door dit puntverlies laat Haarle de kans liggen om de nieuwe koploper te worden in de Vierde Klasse H.

Haarle-trainer Richard Smit: “Soms heb je van die wedstrijden, dat wanneer je de 0-1 maakt, het uiteindelijk gewoon 0-5 wordt. Vandaag was typisch zo’n wedstrijd, maar die 0-1 viel maar niet. We waren heer en meester, maar hij wilde er gewoon niet in. Uiteindelijk krijg je dan ook nog het deksel op de neus.”

De bezoekers uit Haarle gingen als nummer twee op bezoek bij laagvlieger Hoonhorst, en was dus de favoriet voor de drie punten. Voor rust kreeg de ploeg ook de nodige kansen om de score te openen, maar het was Hoonhorst dat kon juichen. In de 40e minuut tekende Jasper Beltman voor de enige treffer van de eerste helft.

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd, en in de 72e minuut kwam Haarle eindelijk langszij. Scheidsrechter Kraaijenvanger zag een handsbal van een Hoonhorst-speler binnen het strafschopgebied, en wees naar de stip. “Je kunt hem geven”, aldus Smit. Arnon Zwijnenberg benutte de penalty, en tekende zo voor de 1-1. “Daarna wilden we doordrukken naar 1-2, maar het wilde niet lukken”, vertelt Smit verder.

Toch werd het niet 1-2, maar 2-1 voor Hoonhorst. In de 88e minuut zag de scheidsrechter opnieuw een handsbal in het strafschopgebied, dit keer aan de andere kant van het veld. Jurgo Gerondas nam de aanloop en schoot zijn ploeg naar de drie punten. “Twijfelachtige strafschop”, vond Smit. “Ik denk dat als die eerste strafschop niet was gegeven, dat hij deze dan ook niet op de stip had gelegd.” Hoonhorst-leider Stef Veneboer was het daar mee eens: “Daar kan ik me wel in vinden, ja. Het waren twee vergelijkbare situaties.”

Door deze nederlaag verzuimt Haarle de koppositie in de Vierde Klasse H over te nemen van Turkse Kracht, dat verrassend onderuit ging bij OVC’21. Met tien uit vijf staat Haarle nu derde, met evenveel punten als FC RDC en Dalfsen. Volgende neemt Haarle het in eigen huis op tegen Diepenveen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.