gratis knipbeurt bij heinose kapper

Vier kapsters van Happy Hairdoo in Heino gaven maandagmiddag 14 oktober een groep mensen gratis een kappersbeurt. De vijftien personen die met een frisse coupe de deur uitgingen, zijn mensen die zich een bezoek aan de kapper niet kunnen veroorloven.

De mannen, vrouwen en kinderen werden geknipt en sommigen ingevlochten. ,,Je ziet hoe blij je iemand kan maken met iets kleins,’’ zegt eigenaresse van de kapsalon Chantal Achterhoek. ,,Op je haren kun je makkelijk bezuinigen. Het is dan een traktatie om lekker naar de kapper te gaan. En voor ons is het geen moeite.’’

Gezien de waardering voor het initiatief en het plezier dat de kapsters zelf hadden, wil de kapsalon ieder jaar een dergelijke middag organiseren.

Het idee om een gratis knipmiddag te houden, ontstond toen Achterhoek via een klant in contact kwam met stichting Present die vrijwilligers in aanraking brengt met mensen die hulp goed kunnen gebruiken. ,,Wij bedachten toen dat we wel eens voor mensen wilden knippen die geen geld hebben om naar de kapper te gaan. Stichting Present heeft bemiddeld bij het vinden van kandidaten want als je zelf zoiets organiseert weet je niet wie het echt nodig heeft.’’

De personen die geknipt werden, zitten bijvoorbeeld in de schuldsanering, hebben hersenletsel of een lichamelijke of psychische beperking. Door hun omstandigheden hebben ze geen geld om naar de kapper te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.