ghosttown wijhe bij hallowiejetocht

De Hallowiejetocht verandert Wijhe in een Ghosttown. Want afgelopen zaterdag 26 oktober vond de Hallowiejetocht plaats. Meer dan 800 fietsers durfden het aan en stapten op de fiets de duisternis in. Alles wat je niet tegen wilt komen op de fiets, kwamen zij tegen: spoken, heksen, rook, dracula’s, enge geluiden en nog veel meer griezelige taferelen waar je ’s nachts zeker weten wakker van zult liggen. Maar gelukkig heeft iedereen het overleefd en kon men van de schrik bekomen op de geslaagde Hallowieje-afterparty bij ’t SPOC. De reacties zijn geweldig en zijn alleen al aanleiding genoeg voor de organisatie om het over twee jaar, in 2015, gewoon te herhalen!

800 fietsers, afkomstig uit 6 provincies, 43 dorpen/steden, jong en oud waren aanwezig. Waar de jongste deelnemer 6 was, was de oudste deelnemer 76 jaar. Men is nooit te oud voor een griezelige avond! Na een opening van de burgermeester vertrokken om 19.00u de eerste fietsers. Na even stil te hebben gestaan in de file op de Boerhaar (dat kan dus ook), kon de tocht voortgezet worden langs de verschillende locaties: de een nog enger dan de ander! De laatste fietsers kwamen rond 23.00u weer binnen. Na het fietsen konden de fietsers genieten van een welverdiend drankje op de Hallowieje-Afterparty bij ’t SPOC.

Niet alleen de locaties en de routes waren in Hallowieje-stijl, ook vele fietsers kwamen verkleed. Zowel jong als oud was thuis al druk in de weer geweest met lakens, schmink en andere duistere verkleedkleding. Het is mooi om te zien hoeveel werk de fietsers ervan hebben gemaakt en dat de voorpret, die de organisatie ook had tijdens het organiseren van de tocht, ook gedeeld werd door alle fietsers!

Door deel te nemen aan de Hallowiejetocht hebben alle fietsers hun steentje bijbedragen aan de sponsoring van twee lokale goede doelen; het is een mooi voorbeeld hoe er door verschillende lokale partijen wordt samengewerkt om een geweldig evenement te organiseren waarvan de opbrengst een tweeledig (lokaal) sponsordoel kent:

1. De aanschaf van specifieke middelen en materialen voor G-Handbal Wijhe ’92. (denk aan: reflexmat, balanceerbaan, ballen, dobbelsteen, shirts)

2. Mogelijk maken van een jaarlang entertainment door Stichting ‘De clown dichterbij’ in verzorgingshuis Het Weijtendaal in Wijhe.

De organisatie van de tocht die in handen was van Stichting Duurzaam Onderweg, in samenwerking met ’t SPOC, SOW en Gastvrij Wijhe, wil iedereen die heeft bijgedragen aan dit feest bedanken voor zijn of haar inzet. Deelnemers, medewerkers en vrijwilligers; BEDANKT!

De organisatie kijkt dan ook met een positieve blik terug op het evenement. ‘Het is allemaal zeer goed verlopen en we mogen terugkijken op een fantastische eerste editie van het evenement. Dus zet ‘m nu al in je agenda: Halloween 2015: Hallowiejetocht editie 2!

Foto’s zijn snel te zien op staging2.stichtingduurzaamonderweg.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.