geslaagde editie raalter poort tocht

Ruim 450 fietsers reden afgelopen weekend de Raalter Poort Tocht. De routes voerden de deelnemers onder andere door de bossen van ’t Relaer en Krieshuusbelten. De organisatie sprak achteraf van een zeer geslaagde editie.

De organisatie van het evenement stuurde ons een verslag van de tocht:

470 fietsliefhebbers hebben zondagochtend 20 oktober genoten van de Raalter Poort Tocht. CRT Raalte kijkt terug op een zeer geslaagde editie. De route van 35 km voerde de fietsers via hoofdzakelijk onverharde paden door de bossen van ’t Relaer en Krieshuusbelten. De deelnemers van de 60 km maakten een extra lus over de Luttenberg. De andere jaren zo gevreesde en bovenal vervloekte schouwpaden waren in de route van dit jaar merendeel verdwenen. Dat deze, uitermate zware, kilometers langs de vaak zompige slootkanten niet werden gemist, bleek uit de zeer positieve reactie van de deelnemers bij terugkomst in het clubhuis. CRT Raalte is erin geslaagd om, ook zonder schouwpaden, een mooie en uitdagende route uit te zetten.

Hoewel het nog een klein beetje behelpen was, kon dankzij de inzet van de vele vrijwilligers van CRT Raalte, de inschrijving van de tocht plaatsvinden in het nog in aanbouw zijnde clubhuis. Bij terugkomst werd door menig mountainbiker van de gelegenheid gebruik gemaakt omhier onder het genot van een kop koffie of kom warme erwtensoep bij te komen van de gedane inspanning en onderling sterke verhalen uit te wisselen.

De ieder jaar weer paraat staande pechhulp van WR Bikes uit Haarle had wederom gelukkig weinig te stellen met om technische reden gestrande fietsers.

CRT Raalte spreekt een bijzonder woord van dank uit aan alle landeigenaren die speciaal voor deze tocht ieder jaar weer toestemming geven om eenmalig gebruik te mogen maken van hun grondgebied. Daarom nogmaals het vriendelijke, maar dringende verzoek aan alle deelnemende atb-ers om niet buiten de Raalter Poort Tocht om gebruik te maken van deze paden.

De organisatie kijkt terug op een sportieve en bovenal gezellige dag en hoopt iedereen terug te zien op de 11e editie in 2014.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.