geen plaats voor stichting in brandweerkazerne

Velen hebben de oude Heinose International brandweerauto wel eens zien rijden. De auto en vele andere brandweerattributen en -pakken zijn eigendom van de Stichting Instandhouding Historisch Materieel Voormalige Brandweer Heino. Lange tijd hadden deze een plaats in de kazerne, de auto in de garage en de andere spullen in onder andere de kantine. Hieraan is nu een einde gekomen. De sleutel die de Stichting had is inmiddels definitief ingeleverd.

Het hing al even in de lucht maar nu is de stichting gesommeerd om alle spullen uit de kazerne te halen. “Dit is een enorme tegenvaller en een grote klap voor het voortbestaan van de stichting!”, zo laten Hennie Holterman, Piet Polstra, Edwin van der Steege en Harry Brok, allemaal (oud) brandweermensen en vrijwilligers van deze Stichting weten. “We zijn druk aan het overwegen of we de stichting kunnen laten voortbestaan. Gelukkig hebben we een stalling voor de brandweerauto gevonden bij een meelevende inwoner van Heino waar de auto voorlopig mag staan. Daarnaast wordt er geprobeerd om een permanente stallingsplaats te vinden voor de oude brandweerauto en een aantal spullen. Helaas zullen we nu waarschijnlijk wel een groot deel van de oude Heinose brandweermaterialen aan brandweermusea moeten schenken of aan andere verzamelaars moeten verkopen. Dit is natuurlijk eeuwig zonde!”

De formele reden voor het vertrek is een gebrek aan ruimte in de kazerne. Er komt een extra regiocontainer bij zodat de Heinose brandweer voor meer doeleinden ingezet kan worden. “Het stichtingsbestuur vermoed dat er echter ook een andere reden is. Het bestuur van de stichting vindt dit onbegrijpelijk want zij stonden altijd klaar om bij te springen bij officiële gebeurtenissen en open dagen van de brandweer. Zij zijn dan ook bijzonder teleurgesteld.”, aldus de Stichting.

De Stichting hoopt snel kenbaar te kunnen maken wat de toekomstplannen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.