geen bier maar metal october fest

Heavy metal leeft en is iets voor alle leeftijden. Dat bleek afgelopen zaterdag wel tijdens het October Metal Fest in het Capellenborg Theater in Wijhe. De oudste bezoeker was 75; de jongste een jaar of 9.

Maar het overgrote deel van de bezoekers bestond uit dertigers en veertigers. Velen kwamen van heinde en verre. Op de fiets vaak ook nog. Geen pretje gezien de hevige regenval. Organisatoren Henk Cuper, Herwig Schuiling en Jaap Doorgeest zorgden speciaal voor hen zelfs voor handdoeken.

De zaal liep al snel vol. De formatie Tower of Stone speelde een speciale Black Sabbath-set. Deze tributeband houdt zich normaal gesproken alleen maar bezig met het werk van de legendarische metalzanger Ronnie James Dio (die ook in Black Sabbath zong). Speciaal voor Wijhe lieten ze die formule eenmalig varen en brachten ze zelfs nog het nummer ‘Headless Cross’, bij Black Sabbath ooit gezongen door Tony Martin.

Somewhere on Stage had het publiek direct in zijn greep met een sterke set vol met klassiekers van Iron Maiden. Met veel vuur, rook, een danseres en een drie meter hoge ‘Eddie’ (de bandmascotte van Iron Maiden) vergat de band het showaspect niet. Het publiek wilde meer. Maar winnaar van de avond bleek uiteindelijk AC/DC-coverband High Voltage. De klassiekers van deze rauwe Australische kroegrockers gingen er goed in bij het publiek. Niet vreemd. AC/DC heeft een zeer grote fanschare op het oostelijke platteland. “Qua bezoekersaantallen hebben we vorig jaar overtroffen”, stellen Henk en Herwig. “Volgend jaar komt er absoluut weer een nieuw October Metal Fest. De eerste contacten zijn al weer gelegd!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.