gb rondweg heeten moet open voor tractors

Als het aan Gemeentebelangen Raalte ligt, gaat landbouwverkeer niet meer door Heeten, maar over de rondweg. Dat schrijft fractielid Rinus Hoogeslag in een brief aan het college van de gemeente Raalte.

“De overlast van landbouwverkeer op de Holterweg en de Dorpsstraat in Heeten wordt voor een deel veroorzaakt doordat landbouwverkeer het dorp in moet, aangezien de rondweg (N332) voor het gedeelte tussen de rotondes niet toegankelijk is voor landbouwverkeer. Het overig deel van de N332 is wel toegankelijk voor landbouwverkeer. Uit het contact dat wij met de ambtelijke organisatie hebben gehad is gebleken dat het openstellen van de rondweg onderwerp van gesprek is met de provincie, zowel op ambtelijk als bestuurlijk niveau.

De laatste weken wordt door de drukke maïsoogst weer duidelijk dat het landbouwverkeer tot overlast kan leiden in het dorp. Naar ons idee zou een gedeelte van deze overlast weggenomen kunnen worden door het openstellen van de rondweg voor landbouwverkeer. Hiermee wordt tevens een eenduidige situatie gecreëerd voor de N332, aangezien het overige deel wel toegankelijk is voor landbouwverkeer. Verder zijn er één kilometer verderop passeerhavens aangelegd voor landbouwverkeer, de overlast voor het overige wegverkeer is daardoor minimaal.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.