gasttraining tafeltenniser gerben last

Eredivisie tafeltenniser Gerben Last kwam vorige week langs bij de jeugdleden van TTV Wijhe. Hij gaf daar een training in verband met het 60-jarig jubileum van de club.

Van de club kregen we dit verslag over de gasttraining:

Training krijgen van een toptafeltennisser die eredivisie speelt en diverse Olympische medailles won … dat gebeurt  ze niet elke dag. De jeugdleden van TTV Wijhe overkwam het op woensdag 23 oktober. Vanwege het 60-jarig jubileum was Gerben Last uitgenodigd voor een gaststraining aan de jeugd; de kinderen genoten enorm.

Ruim een half uur tevoren waren de meeste kinderen al startklaar. Al voor half 4 kon TTV Wijhe-voorzitter Adri de Koning iedereen al van harte welkom heetten. In het bijzonder natuurlijk Gerben Last die Hans Speek (ook van Tafeltennis Zwolle) had meegenomen als hulptrainer.

Beide geven geregeld trainingen en Gerben is bovendien onderwijzer bij Landstede in Zwolle. Vanaf de kennismaking is sprake van een spontaan contact tussen de trainers en jeugdleden die enthousiast en leergierig zijn. Vol bewondering luisteren ze naar de uitleg en kijken naar de demonstraties die Gerben en Hans voor iedere oefening geven.

Vele verschillende oefeningen worden gespeeld met veel afwisseling van tegenstanders en wedstrijdelementen. De anderhalf uur vliegen dan ook voorbij. Aan het eind spelen Gerben en Hans nog een demonstratiewedstrijd, waar ook enkele jeugdleden worden uitgedaagd mee te spelen en te tellen. Na de training konden de kinderen de fotoboeken inzien en natuurlijk de Olympische medailles bewonderen (en zelfs even dragen).

De middag werd afgesloten met een dankwoord aan de trainers en een aandenken aan Wijhe.  De kinderen hebben genoten, maar de trainers en toeschouwers ook.

Avondactivititeit

Hiermee was de jubileumactiviteit voor de jeugd nog niet afgelopen. Na een gezamenlijke maaltijd barste de strijd los op de XBOX. In twee teams werd actief gestreden op allerlei avontuurlijke spellen. Ondanks de pittige training was er nog voldoende energie over. Tegen acht uur maakte jeugdtrainer Guus Bergevoet de uitslag bekend en keerde iedereen een mooie ervaring rijker huiswaarts. Vierde de club ieder jaar maar zo’n jubileum…..

Slotfeest

Komende zaterdag sluit TTV Wijhe haar jubileum af met een slotfeest voor leden èn oud-leden in haar eigen clubgebouw. Meer foto’s en info over het slotfeest vindt u op: staging2.ttvwijhe.nl/jubileum. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.