evenement raalte duurzaam in ccs

De gemeente Raalte houdt op 2 november samen met het Carmel College Salland en lokale duurzame ondernemers de tweede editie van het evenement Raalte duurzaam. Het evenement wordt gehouden in het Carmel College Salland aan de Florens Radewijnstraat 6, dit is de VMBO locatie. Kom tussen 11.00 en 16.00 uur langs op het evenement Raalte Duurzaam en laat je inspireren. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom.

Tijdens Raalte duurzaam presenteren diverse bedrijven uit Raalte wat ze op het gebied van duurzaamheid te bieden hebben. Ook zijn er biologische en lokale bedrijven aanwezig die een proeverij organiseren. Hierbij kan de bezoeker genieten van lokaal geproduceerde duurzame producten. Het Carmel College Salland heeft tijdens het evenement een stand waarin je kunt zien hoe zij leerlingen betrekken bij het onderwerp duurzaamheid. Het zijn juist deze leerlingen die gebaat zijn bij een duurzamere samenleving, omdat zij in grotere mate te maken krijgen met de gevolgen van onze huidige levensstijl.

De gemeente wil met dit evenement aan de bedrijven en de inwoners van de gemeente Raalte laten zien dat er op het gebied van duurzaamheid al veel gebeurt in Raalte. Het evenement moet voor iedereen die een stukje duurzamer wil leven een inspiratiebron zijn.

Woning zuiniger maken

Op het evenement kan ook kennis gemaakt worden met twee initiatieven die door de gemeente ondersteund worden en op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, gestart zijn. Verbeter en Bespaar Raalte en Powered By You kunnen je helpen met het energiezuiniger maken van jouw woning. Omdat op het evenement ook veel bouwkundige en installatie technische bedrijven aanwezig zijn, is dit het ideale moment om informatie in te winnen. Verbeter en Bespaar Raalte helpt je ook met het aanvragen van de premie van de Provincie Overijssel die je kunt krijgen voor het isoleren van jouw woning. Kijk voor meer informatie alvast op staging2.verbeterenbespaar-raalte-olst-wijhe.nl.

Via Powered By You kun je eenvoudig zien wat voor energiebesparende maatregelen je kunt treffen aan jouw woning. Bovendien kun je via staging2.poweredbyyou.nl nauwkeurig uitrekenen hoeveel zonne-energie je op jouw dak kunt opwekken. Er wordt ook gelijk een berekening gemaakt van de kosten en opbrengst van zonnepanelen op jouw dak.

Verwarming Tijenraan op restwarmte rioolwater

Zwembad Tijenraan wordt sinds kort verwarmd op restwarmte uit het gezuiverde rioolwater. Op deze manier wordt de warmte die inwoners, bedrijven en industrie normaal gesproken met het afvalwater wegspoelen weer hergebruikt met een maatschappelijk doel.

Naar verwachting wordt met dit project per jaar 150.000 kuub gas bespaard, levert het 137.000 kilo minder CO2-uitstoot op en een kostenbesparing voor het van zo’n 25.000 euro. Daarnaast bewijzen het waterschap en de gemeente dat er voor restwarmte uit afvalwater nuttige toepassingen te vinden zijn voor hergebruik. Ben je nieuwsgierig hoe dit werkt? Waterschap Groot Salland en de gemeente zijn ook aanwezig op het evenement om hier alles over te vertellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.