Home / archiefcentraal / elckerlyc genomineerd voor vrijwilligersprijs

elckerlyc genomineerd voor vrijwilligersprijs

Elckerlyc heeft in de afgelopen maanden een ingrijpende vernieuwbouw ondergaan. Er is een nieuwe muziekruimte gecreëerd en de zaal en het pand zijn volledig opgeknapt. Met zelfwerkzaamheid is bijna een ton bespaard. Bijna tweehonderd vrijwilligers hielpen mee. “Sommigen hebben gedurende het ruim acht maanden durende project bijna hun woonkamer niet van binnen gezien”, vertelt Marcel Veldkamp, voorzitter van het bestuur van het gemeenschapscentrum. “Ze waren er vrijwel elk vrij uurtje. Ook de coördinatie van de plannen was in handen van vrijwilligers, waarbij er werd samengewerkt met veelal plaatselijke bedrijven. Alle vergaderingen meegerekend hebben de vrijwilligers zelfs twee ton bespaard. We zijn ervan overtuigd dat we jaarlijks een sluitende exploitatie kunnen draaien, net zoals we in de afgelopen tientallen jaren hebben gedaan. Dat is best uniek voor een gemeenschapscentrum met een betaalde beheerder.”

Met de uitreiking van de OVP wil de provincie Overijssel haar waardering uitdrukken voor de fantastische inzet van de vele honderdduizenden vrijwilligers die in de provincie actief zijn. De OVP is niet alleen een eervolle prijs, maar bestaat ook uit een geldbedrag. Deze prijzen worden in twee categorieën uitgedeeld: aan individuele vrijwilligers en aan vrijwilligersorganisaties. Uit alle genomineerden kiest een onafhankelijke en deskundige jury in elke categorie drie winnaars. De eerste prijswinnaar ontvangt 1000 euro, de tweede prijs bedraagt 650 euro en de derde prijs heeft een waarde van 350 euro.

Naast de officiële juryprijzen kent de OVP ook de publieksprijs (500 euro) voor zowel individuele vrijwilligers als organisaties. Stemmen is tot en met donderdag 31 oktober mogelijk op www.ovp2013.nl

Lees ook

Woningcorporaties regio Zwolle doen beroep op gemeenten: ‘Maak nieuwbouw mogelijk’

ZWOLLE – De negen woningcorporaties in de regio Zwolle doen een dringend beroep op gemeenten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.