eagles voorkomt blamage in slotfase

Eagles startte voortvarend door al in de derde minuut op voorsprong te komen. Een rake vrije trap van Deniz Türüc bracht de vroege 1-0 op het scorebord. Eagles speelde aardig voetbal en in de 21e minuut wist Xander Houtkoop op aangeven van Antonia de score dan ook te verdubbelen. Alsof deze vroege voorsprong nog niet genoeg was, prikte Antonia zeven minuten later één-op-één met de keeper zelf de 3-0 binnen.

De wedstrijd leek dus voor rust al gespeeld, maar niets was minder waar. Een klein half uur na rust pakte NEC de draad weer op en kwam via Higdon op 3-1. Amper vier minuten later werd de spanning weer volledig teruggebracht door een goal van Jahanbakhs. Toen drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd Koolwijk de bezoekers op gelijke hoogte bracht, leek het drama voor Eagles compleet te worden.

In de hectische slotfase trokken de Deventenaren toch nog aan het langste eind. Na een lage voorzet liep Jahanbakhs in de 89ste minuut de bal in eigen doel. Zo ontsnapte Eagles aan een blamage en bleven de drie punten in de Adelaarshorst.

Johan Wolff was ook aanwezig in de Horst. Hij maakte een fotoreportage van het knotsgekke duel. Binnenkort is zijn volledige reportage te bewonderen op staging2.johanwolff.nl

Meer foto's