dorsen bij museum de laarman

Museum De Laarman verzorgt op zaterdag 19 oktober vanaf 13.30 uur weer een dag dorsen met de oude dorsmachine. De grote dorsmachine werd destijds gebruikt door de werktuigenvereniging ‘Haarle en Omstreken’. “Ook dit jaar willen we de kinderen er ook bij betrekken, zodat ze samen met pa en ma, opa en oma kunnen komen kijken”, laat Henk Holtmaat van De Laarman weten.

“Zij mogen met strobalen allerlei kunstwerken bouwen en bij mooi weer komt er ook een oude combine, waar de kinderen op mogen klimmen. Ze kunnen een emmer meenemen om stro voor hun konijn of cavia in te doen. Dit jaar mogen ze ook nog knollen trekken en mee nemen naar huis en een stukje meerijden op de trekker. Buiten de dorsmachine demonstreren we ook de wanmolen, die het kaf van het koren scheidt en we laten de hekel zien de voorloper van de dorsmachine.”

De dorsmanifestatie vindt plaats tegenover het museum en de toegang is gratis. Daarnaast kun je het museum bezoeken, waar nu een expositie over koeien te zien is, die loopt nog tot 28 oktober. Ook de ambachtelijke kaarsenmakerij en de smederij zijn deze zaterdag de gehele dag geopend. De entree voor het museum bedraagt 5 euro en kinderen betalen 2,50 euro. Je vindt Museum de Laarman aan de Butzelaarstraat 60 in Luttenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.