dit is een goed moment voor open huizen dag

Vrijblijvend en laagdrempelig. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van de Open Huizen Dag. Op die dag, twee keer per jaar, kun je bijna ieder huis dat te koop staat bewonderen. Zonder afspraak, zonder makelaar, maar meestal met de bewoners. De komende Open Huizen staat komende zaterdag op de kalender. We maakten een rondje langs een aantal makelaars in de regio. De conclusie na een serie gesprekken? De huizenmarkt die lange tijd stil lag, komt weer op gang.

Bosch Makelaardij: ‘’Dit is een goed moment voor Open Huizen Dag’

“Dit is een goed moment om Open Huizen Dag te houden,” stelt Henry Bosch van Bosch Makelaardij uit Raalte. “De maandlasten van een woning zijn in de afgelopen tien jaar niet zo laag geweest. Als de markt weer aantrekt, wordt de rente weer hoger en worden de huizen duurder.” Bosch voelt ook al enkele maanden dat de markt aantrekt. “Er is het afgelopen half jaar een aardig stijgende lijn te zien. We hebben meer kijkers, meer bezichtigingen, zelfs in de doorgaans rustige juli- en augustus-maanden. De prijsbodem van de woningmarkt is nu ook wel ongeveer bereikt.”

De woningeigenaren die een huis bij Bosch te koop hebben staan, krijgen vooraf geen uitgebreide instructie hoe ze zich bij bezichtigingen op Open Huizen Dag moeten gedragen. “Daar hebben ze de vrije hand in. Dan krijg je reacties van de kijker van ‘overal bij Bosch Makelaardij doen de mensen hetzelfde’. Ik laat de mensen er liever vrij in. Op Open Huizen Dag kijken mensen doorgaans korter naar een woning dan als ze er met een makelaar kijken. Sta de mensen te woord, beantwoord hun vragen en als het te ingewikkeld wordt dan kunnen ze contact met me opnemen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.