denne van knoldert kvk

Ik mosse een bedrijfsnummer he’mm via de Kamer van Koophandel. Det kon digitaal op kvk.nl. Öm in te loggen had in een gebruikersnaam/inlogwoord neudig en een wachtwoord/code. Doar an kun ie al ziene det de kvk een monster is met twee koppen. Twee ofdelingen die oaver de digitalisering goat mossen fuseren, stel ik mie dan vöar. De iene ofdeling hef gebruikersnaam en wachtwoord, de andere inlogwoord en code. In fusievergaderingen (mannen met dure pakken) wördt die woarden döar mekare gebruukt en uuteindelijk kriege wie as burger dubbele andudingen. Reactie van boam zo’n dure pakken-stropdasse vandan: “tja”.

Mar goed, die dubbele benaming is altied nog better dan det ze oe een gebrukersname beloaft op te sturen, mar det in de mail dan een inlogwoard stiet. Dan die tergende vroage: is gebruikersnaam mien inlogwoord?

Bie mie was het nog gekker. Ik vreug een gebrukersname, mar kreeg een nieuw wachtwoard. “Uw gebruikersnaam komt in een andere mail”, stund d’r bie, mar die kwam niet. Dus vreug ik een neejen an. Kreeg ik wear een wachtwoardcodeding…

Noa wat kvk-bellen (voor betere service kiest een 1, dan een 3 en vervolgens een 2, er zijn nog wachtenden voor u en dit gesprek kost 30 cent per minuut plus de kosten van uw mobiele bellen, we nemen dit gesprek op voor kwaliteitsverbetering.) bleek d’r een computerstoring.

Anderhalf uur later was die storing opgelost, kreeg ik een gebrukersname die ik op kvk.nl inkloppen, woarnoa ik de gok ien van de twee wachtwoarden keus. Gelukt!

Nog eam het gekregen wachtwoard vervangen in een eigen codewoard, en … Det wachtwoard mos beginnen met een letter, gin leastekens, verplicht een cijfer, verbod op cijferreeks, hoofdlettergevoelig, tussen de zes en tien karakters en maximaal een joar geldig. Ik dach: nog twee eisen d’r bie en d’r blif mar íen meugelijke combinatie oaver.

En toen leup het systeem vaste. “Foute inlognaam of pincode”. Ik zag an die woarden een derde fusiepartieje. Mar det heulp mie niet verder. Det werd wear kvk-bellen. Een hoogst vriendelijke mevrouw wus het: Ik had mie earst mutten uutloggen, ok al was ik nog niet iens ingelogd.

Ik heb inmiddels het gewenste kvk-nummer. Mar toen bedach ik mie: kunt wie niet zonder det nummer? En kunt wie niet zonder de kvk?

Denne van Knöldert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.